24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ποιος «τρολλάρει» τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Wikipedia;

    Να λοιπόν που ήρθε υπ’ όψιν μας το Ελληνικό λήμμα της Wikipedia για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κο Αντώνη Σαμαρά, το οποίο (προς το παρόν τουλάχιστον) μπορείτε να βρείτε εδώ και η πάνω μεριά της σελίδας, είναι κάπως έτσι:

    Πέρα από το «trolling» στο όνομα του πρωθυπουργού, δεξιά στη σελίδα, πάνω από τη συνοπτική περιγραφή του, υπάρχει και αντίστοιχο μέσα στο κείμενο με διάφορους ισχυρισμούς που κάθε άλλο παρά «αμερόληπτοι» μπορούν να χαρακτηριστούν, ενώ κάποιες αναφορές είναι αρκετά ανακριβείς.

    Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η συζήτηση των Ελλήνων χρηστών στο λήμμα αυτό και μπορείτε να την δείτε εδώ. Έτσι αποκτήσαμε κι εμείς μία πιο σαφή εικόνα για το ποιος έγραψε την αναφορά αυτή στον Έλληνα πρωθυπουργό, ποιος έσβησε και τι διόρθωσε, με τι θέματα επέλεξε να ασχοληθεί σε αυτή την εγκυκλοπαιδική αναφορά στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και τι παραπομπές χρησιμοποιήθηκαν.

    Το αντίστοιχο λήμμα στην Αγγλόφωνη Wikipedia, είναι σαφώς πιο προσεγμένο και πιο τυπικό, ενώ το trolling σε αυτό δεν έχει καμία θέση. Αναρωτιόμαστε με ποιο σκεπτικό κάποιοι συντάκτες που συνεισφέρουν στη Wikipedia προχωρούν σε τέτοιες συγγραφές. Καλή είναι η πλάκα, αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό να συνεισφέρει κανείς σε ένα project, όπως το Wikipedia, με περισσότερη σοβαρότητα, συνειδητοποιώντας ότι για πολύ κόσμο, η Wikipedia είναι σημείο αναφοράς και όχι χώρος έκφρασης της προσωπικής γνώμης του καθένα. Για το δεύτερο, υπάρχουν και τα blogs, έτσι δεν είναι;

    σ.σ. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον mitsman για την “αποστολή”. Επιλέξαμε να μην αναφερθούμε στις “σχέσεις” μεταξύ των δύο πρώην συμφοιτητών στο Amhearst College που αναφέρονται στο λήμμα (οι οποίες και διορθώθηκαν από κάποιο συντάκτη), γιατί τέτοιοι ισχυρισμοί σε μία εγκυκλοπαίδεια είναι απαράδεκτοι. Το Project του Wikipedia είναι πάρα πολύ πολύτιμο για όλους μας για να χαρακτηρίζεται από τέτοιες βλακείες.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles