16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ποιος βρίσκει το Google Maps αναξιόπιστο;

    Μπορεί το Google Maps να είναι η πρώτη υπηρεσία χαρτογράφησης παγκοσμίως και να χρησιμοποιείται καθημερινά από δισεκατομμύρια χρήστες, φαίνεται όμως ότι δεν το εμπιστεύονται όλοι. Έτσι, σύμφωνα με την ινδική κυβέρνηση είναι μία αναξιόπιστη και μη εγκεκριμένη λύση.

    google-maps-india

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η υπηρεσία Survey of India (SoI) εξήγησε πρόσφατα ότι η ινδική κυβέρνηση θεωρεί το Google Maps μη πιστοποιημένο πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι της δε χρησιμοποιούν, αλλά αναγνώρισε ότι αποτελεί καλή λύση για τους χρήστες που αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος.

    Ο Γενικός Επιθεωρητής της Ινδίας Swarna Subba Rao αμφισβητεί την ακρίβεια του Google Maps, επισημαίνοντας ότι όσοι αναζητούν υψηλή ακρίβεια πρέπει να χρησιμοποιούν τους χάρτες της υπηρεσίας Survey of India.

    «Το Google Maps σας βοηθάει να φτάσετε σε ένα εστιατόριο ή γενικά σε έναν πολυσύχναστο χώρο όπου και 50 μέτρα μακριά να είστε δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν όμως πρόκειται να βάλουμε μια νέα σιδηροδρομική γραμμή ή να φτιάξουμε κανάλια λαμβάνουν δράση οι τοπογραφικοί μας χάρτες, καθώς απαιτούνται ακριβή δεδομένα μηχανικής ποιότητας» τόνισε ο Γενικός Επιθεωρητής.

    Απ’ ότι φαίνεται, μάλιστα, η Ινδία φαίνεται να ψάχνει τρόπους να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στους χάρτες της Google και τις πληροφορίες που παρέχει η υπηρεσία στους χρήστες.

    Η Google από την άλλη πλευρά, αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις κυβερνητικές απαιτήσεις της περιοχής, ειδικά τώρα που η εταιρεία έχει έρθει σε αντιπαράθεση σχετικά με τα σύνορα ορισμένων χωρών, όπως η Καμπότζης και η Ινδία.

    Συγκεκριμένα, αφού κατηγορήθηκε για ανακριβείς πληροφορίες, η Google αποφάσισε να ξεκινήσει δυο διαφορετικές εκδόσεις του Google Maps, μια για κάθε χώρα, παρουσιάζοντας έτσι τις ζητούμενες λεπτομέρειες για τα σύνορα οι οποίες συμβαδίζουν με τις εκάστοτε κυβερνητικές απαιτήσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles