19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Polar V800 hands-on: Για… παγκόσμια ρεκόρ!

    Η Polar είναι πασίγνωστη παγκοσμίως για τα ποιοτικά fitness trackers της και όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό ερασιτεχνικά αλλά εντατικά, ημιεπαγγελματικά ή επαγγελματικά, τα γνωρίζουν καλά. Η γκάμα της εταιρείας διαθέτει τόσο οικονομικά μοντέλα με βασικές δυνατότητες fitness tracking αλλά και smart notifications, μέχρι μοντέλα όπως το V800 που απευθύνονται στον γνώστη και απαιτητικό χρήστη. Το V800, είναι το κορυφαίο μοντέλο της Polar και δε χάνουμε άλλο χρόνο στην εισαγωγή, πάμε να το δούμε!

     

    polar v800 (1)

    Με την πρώτη ματιά, το V800 δείχνει την ποιότητά του. Μεταλλική, στιβαρή κατασκευή και φυσικά ανθεκτικότητα απέναντι στο νερό και τη σκόνη, χαρακτηριστικά απαραίτητα για κάθε αθλητή. Είναι το μόνο από τα μοντέλα της Polar που μπορεί να δείξει με υψηλότατη ακρίβεια το σφυγμό σας όταν βρίσκεστε μέσα στο νερό, με τον εξωτερικό πομπό H7 (Bluetooth + 5 KHz σύνδεση), έτσι ενδείκνυται για αθλητές του τριάθλου. Η οθόνη του προστατεύται από Gorilla Glass και το ανοιξείδωτο ατσάλι στο υπόλοιπο σώμα του V800, εγγυάται αντοχή και μακροζωϊα για τη συσκευή. Όσο για το λουράκι του, ταιριάζει σε όλα τα μεγέθη καρπών χωρίς να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να το… φορέσετε και επιτρέπει επαρκή αερισμό και διέξοδο του ιδρώτα της περιοχής.

    polar v800 (2)

    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, για οποιοδήποτε μοντέλο της Polar, είναι να κατεβάσετε στο PC σας την πλατφόρμα της εταιρείας, το Polar Flow. Σε αυτήν την cloud υπηρεσία μπορείτε να φτιάξετε το προφιλ σας, να αποθηκεύονται όλες σας οι δραστηριότητες, να κάνετε φίλους που χρησιμοποιούν τα Polar στην άθλησή τους, να δείτε τις διαδρομές, να “χαράξετε” νέες, να τις μοιραστείτε με όλους. Μπορείτε ακόμη και να δώσετε πρόσβαση σε κάποιον επαγγελματία που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ώστε να ελέγχει τη δραστηριότητά σας και να σας διορθώνει/ενημερώνει για την πορεία της, αν έχετε βάλει κάποιο στόχο. Ή, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη αυτή δυνατότητα του Flow, ώστε να έχετε τον προσωπικό σας “γυμναστή” χωρίς να χρεωθείτε καθόλου!

    polar v800 (4)

    Αφού γίνουν τα απαραίτητα software updates στο V800, είστε έτοιμοι για τη χρήση. Το V800 φορτίζει με το ειδικό, παρεχόμενο καλώδιο και προσφέρει αυτονομία 13 ωρών με full λειτουργίες προπόνησης (σύνδεση με το smartphone, GPS, heart rate, καταγραφή) ή 50 ωρών σε low-power mode και 100 ωρών αν ενδιαφέρεστε μόνο για την καρδιακή λειτουργία σας, χωρίς GPS. Ή, αν απλά θέλετε να το χρησιμοποιείτε σαν δραστηριογράφο, μπορεί να αντέξει έως και 1 μήνα χωρίς φόρτιση. Η οθόνη του 128×128 pixels έχει χαμηλή κατανάλωση αλλά υψηλή ευκρίνεια και μπορείτε να ενεργοποιήσετε backlight φωτισμό αν θέλετε να δείτε πληροφορίες το βράδυ.

    polar v800 (5)

    Το κόκκινο, κύριο πλήκτρο του V800 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν “Start/Stop”, ενώ θα βρείτε άλλα 3 πλήκτρα για πλοήγηση στα menu κ.λπ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “tap” με δύο δάκτυλα για εύκολη και γρήγορη μετάβαση από προβολή σε προβολή, χωρίς να “ψάχνετε” πλήκτρα την ώρα της προπόνησης. Το V800, σαν stand-alone συσκευή, είναι ένας high-end δραστηριογράφος και μπορεί να προβάλλει πολλές λεπτομέρειες για την άσκησή σας, ενώ με τη χρήση του πομπού H7 (και σύντομα του H8) μπορεί να σας παρέχει μια εκτίμηση για την φυσική σας κατάσταση, όσον δυνατόν κοντινότερη γίνεται στα κλασικά φυσιομετρικά τεστ των ειδικών, και μετατρέπεται σε ένα πολυεργαλείο-fitness tracker.

    polar v800 (6)

    Το μεγάλο του ατού, τέλος, είναι η δυνατότητα ορισμού πολλών διαφορετικών αθλημάτων/δραστηριοτήτων από τη βάση δεδομένων της Polar, ακόμα και των πιό… απίθανων, όπως συγκεκριμένα είδη χορού, ή αθλήματα που σπάνια βλέπουμε στη χώρα μας. Ωστόσο, είναι διαθέσιμα, εάν το θελήσετε. Και μπορείτε να “τρέξετε” πολλά αθλήματα ταυτόχρονα μέσα από τη συσκευή, για να μη χάνετε καμία δραστηριότητά σας μέσα στη μέρα.

    polar v800 (7)

    Όλα τα προϊόντα Polar είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα στα ηλεκτρονικά καταστήματα «Κωτσόβολος» και «Public»,
    στα αθλητικά καταστήματα «Intersport» και «Zakcret», στα fitness καταστήματα «X-Treme Stores» και σε 300 ακόμα σημεία λιανικής πώλησης.

    Περισσότερα για τα προϊόντα Polar θα βρείτε στο www.polar.gr.com

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles