21.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Πωλείται τελικά η SEGA; Στέλεχος της εταιρείας ξεκαθαρίζει την κατάσταση

    Η Sega δεν πωλείται, σύμφωνα με τον COO της εταιρείας Shuji Utsumi, ο οποίος δήλωσε στο Bloomberg ότι η εταιρεία δεν είναι ανοιχτή σε συζητήσεις εξαγοράς αυτή τη στιγμή, παρά την έντονη φημολογία ότι η Microsoft είχε σκοπό να αποκτήσει πάση θυσία την εταιρεία πίσω από το Sonic και το Master Chief.

    Μερικές από αυτές τις φήμες εμφανίστηκαν εξαιτίας της τάσης συγχώνευσης που παρατηρείται στη βιομηχανία του gaming, όπου τα μεγάλα ψάρια «καταβροχθίζουν» τα μικρότερα. Η Microsoft αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια στην κατηγορία και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Sega βρισκόταν στην κορυφή του gaming, παρά τη σταθερή της θέση στο χώρο.

    Επίσης, μια πιθανή συγχώνευση μεταξύ της Microsoft και της Activision Blizzard οδήγησε την FTC να καταθέσει αγωγή κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια της σχετικής δοκιμής, αποκαλύφθηκε ότι η Microsoft είχε πολλές εταιρείες στη λίστα επιθυμιών της, συμπεριλαμβανομένης της Sega. Έτσι, οι φήμες συνεχίστηκαν αμείωτες.

    Ο Utsumi αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η Microsoft προσέγγισε ή όχι τη Sega με μια προσφορά εξαγοράς, αλλά μίλησε για τη «στενή σχέση» μεταξύ των δύο εταιρειών. Αυτή η σχέση έχει αποκαλυφθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια, με πρώην αποκλειστικότητες του PlayStation από τη σειρά Yakuza έως τη σειρά Persona να εμφανίζονται στις κονσόλες Xbox.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλλαγές στη Deadalic μετά την “πανωλεθρία” του The Lord of the Rings: Gollum – Ακυρώθηκε το 2ο παιχνίδι

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles