24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Πώληση ή ban; Αντίστροφη μέτρηση για το TikTok στις ΗΠΑ

    Η παρουσία του TikTok στις ΗΠΑ αποτελεί εδώ και καιρό μια… πονεμένη ιστορία, καθώς ένα πιθανό ban της δημοφιλούς πλατφόρμας έχει πέσει αρκετές φορές στο “τραπέζι” μέχρι σήμερα. Ωστόσο, για πρώτη φορά η απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζει τόσο πιθανή, αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σχετικό νομοσχέδιο τις τελευταίες μέρες, που καθιστά το μέλλον αβέβαιο.

    Πιο αναλυτικά, η γνωστή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, που φημίζεται για τα videos μικρής διάρκειας, πρέπει να διακόψει τις σχέσεις της με την κινεζική ιδιοκτήτρια ByteDance εντός των επόμενων έξι μηνών (με πιθανή παράταση τριών μηνών) εάν θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ. Για να το πούμε πιο ξεκάθαρα: το μέλλον προβλέπει ή πώληση ή ban.

    Είναι πιθανό να γνωρίζετε ήδη το λόγο που συμβαίνουν όλα αυτά. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζει ανησυχία για τις διασυνδέσεις της ByteDance με τις Αρχές στην Κίνα – τόσο όσον αφορά τα δεδομένα που μπορούν να συλλεχθούν για τους χρήστες μέσω του TikTok, όσο και το είδος του περιεχομένου που μπορεί να προωθηθεί από τους χρήστες.

    Τεχνικά, η σύνδεση του TikTok με την Κίνα είναι αυτή που προκάλεσε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, και όχι η ίδια η εφαρμογή. Η απαγόρευση θα αποτελούσε κάτι σαν έσχατη λύση αν το TikTok δεν περάσει στα χέρια μιας άλλης εταιρείας. Η εφαρμογή δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά την επόμενη εβδομάδα, αλλά ο νέος νόμος σχεδιάζεται για να την εξαναγκάσει σε πώληση.

    Από την πλευρά του, το TikTok αναφέρει ότι η απαγόρευση θα «καταπατήσει την ελευθερία του λόγου» των 170 εκατομμυρίων χρηστών που έχει στις ΗΠΑ. Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η εφαρμογή και οι δημιουργοί της συνεισφέρουν με περίπου 24 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ByteDance διαψεύδει επίσης τους ισχυρισμούς ότι κάνει ό, τι της λέει η κινεζική κυβέρνηση. Εργάζεται για την αποθήκευση περισσότερων δεδομένων της σε διακομιστές των ΗΠΑ και το 60% της εταιρείας ανήκει επί του παρόντος σε παγκόσμιους επενδυτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάθε ποια είναι η “δίαιτα του λιονταριού” που έγινε viral στο TikTok!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles