18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ποπάυ: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από 4 δεκαετίες

    Μια νέα live-action ταινία με πρωταγωνιστή τον Ποπάυ βρίσκεται σε ανάπτυξη, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα. Ο ήρωας του ομώνυμου κόμικ γεννήθηκε το 1929. Στα περίπου εκατό χρόνια που πέρασαν από τότε, ο ναύτης που λατρεύει το σπανάκι έχει γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

     

    Η ιστορία του ναυτικού Ποπάυ είχε μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το 1980 με πρωταγωνιστή τον Robin Williams. Σύμφωνα με το Variety, μια νέα ταινία βρίσκεται στα σκαριά, με μεγάλο προϋπολογισμό, της οποίας το σενάριο ανήκει στον Michael Caleo. Η παραγωγή προς το παρόν δεν έχει ούτε στούντιο ούτε βασικό καστ, αλλά η ανάπτυξή της είναι επιβεβαιωμένη. Η ταινία Ποπάυ που έγραψε ο Caleo θα είναι η πρώτη live-action εκδοχή του ναυτικού που θα προβληθεί στο μεγάλο οθόνη μετά από 44 χρόνια, καθώς η εκδοχή του Williams κυκλοφόρησε πριν από δεκαετίες. Εκείνη η ταινία, που δημιουργήθηκε με προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων δολαρίων, έκανε εντύπωση και έφερε κέρδη 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Λίγα λόγια για τον Ποπάυ

    Η πρώτη εμφάνιση έγινε στις 17 Ιανουαρίου του 1929 σαν κόμικ στριπ στο Thimble Theatre των εκδόσεων King Features Syndicate, Inc στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κόμικς Thimble Theatre ήταν στον δέκατο χρόνο της κυκλοφορίας του όταν ο Ποπάυ εμφανίστηκε. Γρήγορα, η φιγούρα του γίνεται δημοφιλής, με αποτέλεσμα το 1933 οι άνθρωποι των Fleischer Studios να προσαρμόζουν το κόμικς Thimble Theatre πάνω στην φιγούρα του Ποπάυ με μεγάλη επιτυχία, ώστε τα επόμενα χρόνια να αποτελεί τον κύριο χαρακτήρα των κόμικς.

    Επίσης το 1933 η Paramount Pictures σε συμφωνία με τα Fleischer Studios κυκλοφόρησε την πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων, με ήρωα το ατίθασο ναυτάκι με τη πίπα που τρώει σπανάκι για να αποκτήσει την μαγική του δύναμη. Την χαρακτηριστική φωνή του ντουμπλάρει ο τότε γνωστός ηθοποιός William “Billy” Costello με μεγάλη επιτυχία (αργότερα αντικαταστάθηκε από τον ηθοποιό Jack Mercer). Οι μικρού μήκους ταινίες βρίσκουν στο κοινό μεγαλύτερη απήχηση απ’ ότι τα κόμικς, με αποτέλεσμα οι δημοσκοπήσεις να τον θεωρήσουν σαν τον καλύτερο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων του Χόλυγουντ το 1938.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles