BREAKING

9

Τι συμβαίνει με το Popcorn Time; Έκλεισε για πάντα;

Ένα είδος “τέλους εποχής” ίσως έχει έρθει για το Popcorn Time, την πιο γνωστή το τελευταίο διάστημα υπηρεσία streaming ταινιών και σειρών.

popcorn time

Την αγάπησαν πολλοί για την ευκολία χρήσης, τη μεγάλη βάση δεδομένων που έπαιρνε στοιχεία κατευθείαν από torrent και release groups, την εύρεση υπότιτλων και τελικά για το ότι μας επέτρεπε να βλέπουμε ταινίες (υποτιτλισμένες στα ελληνικά σε πολλές περιπτώσεις) με ελάχιστα κλικ και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ήταν βέβαια μία υπηρεσία που έπαιζε στον κόσμο της “πειρατείας” (παρόλο που δεν φιλοξενούσε περιεχόμενο ούτε έβγαζε χρήματα) και, όπως συμβαίνει με κάθε τι σχετικό, πολλοί έλεγαν δε θα κρατούσε για πολύ….

Ειδικά τις τελευταίες μέρες, ίσως ήταν πιο αναμενόμενο ένα “τέλος” σε όσους παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, που ήθελαν τους βασικούς προγραμματιστές να έχουν αποχωρήσει από το project πρόσφατα για νομικούς κυρίως λόγους. Μαζί τους και το άτομο που είχε καταχωρήσει το popcorntime.io domain name, που τώρα δηλώνει ότι έχει κλείσει όλους τους servers και έχει διαγράψει τα αρχεία αναφορών ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα.

Λίγο μετά την αποχώρηση όλων αυτών, είχε σταματήσει να λειτουργεί το popcorntime.io, ενώ όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Popcorn Time, οι προσπάθειές τους να μεταφέρουν το domain σε άλλο ιδιοκτήτη δεν έγιναν δεκτές από τον provider τους, ενώ δεχόντουσαν συνεχιζόμενες DNS επιθέσεις τελευταία που προκάλεσαν αρκετά προβλήματα.

Οι πρώην developers του Popcorn time θέλουν τώρα να προωθήσουν το νέο εργαλείο τους “Butter” το οποίο θα κάνει streaming μόνο νόμιμο περιεχόμενο, σημειώνοντας ότι δε θα ξαναασχοληθούν με κάτι παράνομο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κάποιοι “κλώνοι “του site συνεχίζουν να λειτουργούν με προβλήματα κι αυτοί όμως, καθώς και το torrent site και release group YTS, μία από τις κύριες torrent resources για πολλές Popcorn time εφαρμογές, παραμένει εκτός λειτουργίας για αρκετές ημέρες, έτσι αυτές δεν μπορούν να στριμάρουν περιεχόμενο.

Τι θα δούμε στο μέλλον; Θα παραμείνουμε με τους κλώνους του και τις εναλλακτικές υπηρεσίες; Θα γυρίσουμε στα torrents; Θα περιμένουμε κάτι άλλο που θα έρθει και θα πάρει τη θέση του στις συσκευές μας; Θα απευθυνθούμε (όσοι έχουμε τη δυνατότητα) σε μία streaming υπηρεσία επί πληρωμή; Πολλοί λένε πως, αν αν υπήρχε στα μέρη μας ένα οικονομικό Netflix, θα το πλήρωναν. Και κάποιοι άλλοι βέβαια διαφωνούν και υπερασπίζονται την “πειρατεία” με ό,τι πρεσβεύει και διακυρήττει. Το σίγουρο είναι πως ειδικά βροχερές μέρες σαν αυτή, εμείς θα τον βρίσκουμε τον τρόπο να πατήσουμε play στην αγαπημένη μας σειρά ή ταινία και να την απολαύσουμε.

5 Comments

 • Akis
  26 Οκτωβρίου 2015 at 17:34

  Συνεχίζουν ωστόσο τα popcorntime.se για pc και το popcorntime.eu για iOS . Όπως και να έχει τίποτε δεν συγκρίνεται με το moviebox / showbox ! Οι Κινέζοι δεν καταλαβαίνουν τίποτε , με updates συνεχώς όλες οι ταινίες και ολες οι σειρές με Ελληνικούς υπότιτλους !

 • Christine Kitsati
  26 Οκτωβρίου 2015 at 16:22

  καλησπέρα σε όλους.

  δεν έχετε άδικο ως προς τα σχόλια σας συνολικά, πάντως πρέπει να σημειώσω ότι το digitallife.gr έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν και άλλες αναφορές στο popcorn time. Δεν είναι η πρώτη αυτή που διαβάζετε εδώ. Μάλιστα είχαμε αναδείξει την εφαρμογή σε ειδικό άρθρο με το που είχε πρωτοβγεί, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το link http://www.digitallife.gr/popcorn-time-a-netflix-for-pirates-72010

 • Faye
  25 Οκτωβρίου 2015 at 18:14

  Παιδια υπαρχει το kodi!!!!

 • han
  25 Οκτωβρίου 2015 at 17:51

  Συμφωνώ απόλυτα με τον jimmy.To ram ήταν απο τα περιοδικά που δημιουργούσαν πολιτισμό:4 τροχοί ,ηχος,κ.τ.λ?Στο πλήθος κ τον όγκο της πληροφορίας χάνονται ξερά κ χλωρά.Μακαρι λοιπόν να υπάρξει οπως λέει κ το σχόλιο ενα light Netflix.

 • JimmyT
  25 Οκτωβρίου 2015 at 03:21

  Πόσο τραγικό είναι όμως να μην σε ενημερώνει κανένα site τεχνολογίας για την ύπαρξη αυτών των «πιο γνωστών» υπηρεσιών; Όπως λες κι εσύ, δεν φιλοξενούσε περιεχόμενο, άρα δεν θα ήταν παράνομο να το αναφέρεις και πριν κλείσει ε; Το περιοδικό ram ήταν το μόνο στο χώρο που μας ενημέρωνε (για εγκυκλοπαιδικούς λόγους φυσικά) όταν κάτι ενδιαφέρον φαίνονταν στον ορίζοντα.