20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τι συμβαίνει με το Popcorn Time; Έκλεισε για πάντα;

    Ένα είδος “τέλους εποχής” ίσως έχει έρθει για το Popcorn Time, την πιο γνωστή το τελευταίο διάστημα υπηρεσία streaming ταινιών και σειρών.

    popcorn time

    Την αγάπησαν πολλοί για την ευκολία χρήσης, τη μεγάλη βάση δεδομένων που έπαιρνε στοιχεία κατευθείαν από torrent και release groups, την εύρεση υπότιτλων και τελικά για το ότι μας επέτρεπε να βλέπουμε ταινίες (υποτιτλισμένες στα ελληνικά σε πολλές περιπτώσεις) με ελάχιστα κλικ και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ήταν βέβαια μία υπηρεσία που έπαιζε στον κόσμο της “πειρατείας” (παρόλο που δεν φιλοξενούσε περιεχόμενο ούτε έβγαζε χρήματα) και, όπως συμβαίνει με κάθε τι σχετικό, πολλοί έλεγαν δε θα κρατούσε για πολύ….

    Ειδικά τις τελευταίες μέρες, ίσως ήταν πιο αναμενόμενο ένα “τέλος” σε όσους παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, που ήθελαν τους βασικούς προγραμματιστές να έχουν αποχωρήσει από το project πρόσφατα για νομικούς κυρίως λόγους. Μαζί τους και το άτομο που είχε καταχωρήσει το popcorntime.io domain name, που τώρα δηλώνει ότι έχει κλείσει όλους τους servers και έχει διαγράψει τα αρχεία αναφορών ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα.

    Λίγο μετά την αποχώρηση όλων αυτών, είχε σταματήσει να λειτουργεί το popcorntime.io, ενώ όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Popcorn Time, οι προσπάθειές τους να μεταφέρουν το domain σε άλλο ιδιοκτήτη δεν έγιναν δεκτές από τον provider τους, ενώ δεχόντουσαν συνεχιζόμενες DNS επιθέσεις τελευταία που προκάλεσαν αρκετά προβλήματα.

    Οι πρώην developers του Popcorn time θέλουν τώρα να προωθήσουν το νέο εργαλείο τους “Butter” το οποίο θα κάνει streaming μόνο νόμιμο περιεχόμενο, σημειώνοντας ότι δε θα ξαναασχοληθούν με κάτι παράνομο.

    Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κάποιοι “κλώνοι “του site συνεχίζουν να λειτουργούν με προβλήματα κι αυτοί όμως, καθώς και το torrent site και release group YTS, μία από τις κύριες torrent resources για πολλές Popcorn time εφαρμογές, παραμένει εκτός λειτουργίας για αρκετές ημέρες, έτσι αυτές δεν μπορούν να στριμάρουν περιεχόμενο.

    Τι θα δούμε στο μέλλον; Θα παραμείνουμε με τους κλώνους του και τις εναλλακτικές υπηρεσίες; Θα γυρίσουμε στα torrents; Θα περιμένουμε κάτι άλλο που θα έρθει και θα πάρει τη θέση του στις συσκευές μας; Θα απευθυνθούμε (όσοι έχουμε τη δυνατότητα) σε μία streaming υπηρεσία επί πληρωμή; Πολλοί λένε πως, αν αν υπήρχε στα μέρη μας ένα οικονομικό Netflix, θα το πλήρωναν. Και κάποιοι άλλοι βέβαια διαφωνούν και υπερασπίζονται την “πειρατεία” με ό,τι πρεσβεύει και διακυρήττει. Το σίγουρο είναι πως ειδικά βροχερές μέρες σαν αυτή, εμείς θα τον βρίσκουμε τον τρόπο να πατήσουμε play στην αγαπημένη μας σειρά ή ταινία και να την απολαύσουμε.

    Related Articles

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles