24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πόρνες… ρομπότ: η “εναλλακτική” πρόταση για την καταπολέμηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών

    Βρισκόμαστε στο 2050 και ένα γκρουπ ανδρών κάνει βόλτα γύρω από ένα κανάλι στην περίφημη “Red Light District” του Άμστερνταμ. Ο σκοπός της επίσκεψής τους στην περιοχή είναι προφανής, μόνο που φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πλέον λιγάκι διαφορετικά απ’ ό,τι τα γνωρίζουμε σήμερα. Αντί για μία κοπέλα, στο “σπίτι” της περιοχής, τους υποδέχεται ένα… ρομπότ.


    Αυτό είναι το μέλλον, όπως, τουλάχιστον, το φαντάζονται δύο ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία. Σε σχετική μελέτη τους με τίτλο “Robots, Men and Sex Tourism”, ο Ian Yeoman και η Michelle Mars φαντάζονται πώς μπορεί να εξελιχθεί η βιομηχανία του sex έως το 2050.

    Επικεντρώνονται στο “Red Light District” του Άμστερνταμ και φαντάζονται πώς θα έχει “μετεξελιχθεί” έως τότε η περιοχή. Αποκαλούν το υποθετικό hi-tech “πορνείο” που θα έχει δημιουργηθεί “Yub-Yum” και το περιγράφουν ως “σύγχρονο και λαμπερό με περίπου 100 κοπέλες, ξανθιές και μελαχρινές, να “παρελαύνουν” φορώντας εξωτικά strings και καυτά εσώρουχα”.

    Οι πελάτες πληρώνουν ένα ποσό 7.500 ευρώ για να έχουν πρόσβαση σε μία “all-inclusive” υπηρεσία που περιλαμβάνει από στριπτίζ έως πλήρεις σεξουαλικές επαφές με μία σειρά από “άτομα από διαφορετικές εθνικότητες, ηλικίες, γλώσσες και με ποικίλα σεξουαλικά χαρακτηριστικά”. Πρόκειται φυσικά για “ανδροειδή” που θα εκτελούν το ρόλο των “εργατών του sex”, παρέχοντας μία απενεχοποιημένη εμπειρία.. Με αυτό τον τρόπο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες θα σταματήσουν να πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και ότι η πορνεία θα μπορούσε να κερδίσει “νέα επίπεδα αξιοπρέπειας”…

    Οι “πόρνες-ρομπότ” έχουν, πάντως, εμφανιστεί έως τώρα σε αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως στο θρίλερ “Westworld” παραγωγής του 1973 ή στο “Blade Runner” του 1982.

    Στο “Υub-Yum” οι ερευνητές αναφέρουν πως “οι τουρίστες που θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους θα έχουν μία υπέροχη και συναρπαστική εμπειρία, με όλα τα ανδροειδή να έχουν προγραμματιστεί ώστε να ικανοποιούν κάθε επιθυμία του πελάτη”. Οι ερευνητές φαντάζονται αυτό το μέλλον ως απάντηση στην αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, κάποια από τα οποία θεωρείται ότι, έως το 2050, θα έχουν μεταλλαχθεί και θα είναι ανθεκτικά σε πολλά φάρμακα…

    Δεν ξέρουμε πόσο ενδεδειγμένη λύση θα αποτελούσε η όλη σκέψη -και “πρόβλεψη”- δεδομένου ότι, έτσι κι αλλιώς, από το πρώτο άκουσμά της πολλοί σχολιάζουν ότι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί ένα ρομπότ να αντικαταστήσει την επαφή με έναν άνθρωπο. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός της εκμετάλλευσης γυναικών στη βιομηχανία του “αρχαιότερου επαγγέλματος του κόσμου”, όπως και τους ολοένα και αυξανόμενους κινδύνους, που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όλα αυτά δε συνεπάγονται ότι μία τέτοια λύση, όπως αυτή που περιγράφεται στη μελέτη, θα ήταν η ενδεδειγμένη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι Νεοζηλανδοί κατέθεσαν μία “φανταστική” πρόταση, οπότε μόνο ως τέτοια μπορούμε να τη δούμε… προς το παρόν τουλάχιστον!

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles