19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πως αντιδρούν οι επιβάτες ενός Tesla με 0-100 Km/h σε 3,2 δευτερόλεπτα;

    Το Tesla Model S P85D είναι μια ισχυρότερη και αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της Tesla, το οποίο έχει κίνηση και στους 4 τροχούς αλλά και έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα. Στο απλό Model S υπάρχει ένας κινητήρας στο πίσω μέρος που κινεί τους οπίσθιους τροχούς ενώ στο P85D υπάρχει ακόμη ένας για τους εμπρόσθιους.

    Tesla Model S (3)

    Κοστίζει μεν 50% παραπάνω από το απλό Tesla (περίπου 105.000 δολλάρια ΗΠΑ) αλλά έχει και τριπλάσια ιπποδύναμη, συνολικά 691 ίππων (221 hp στους εμπρός τροχούς και 470 hp στους πίσω) με 931 Nm ροπής! Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση το 0-100 Km/h έρχεται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και τα 402 μέτρα από στάση σε 11,6 δευτερόλεπτα, εκρηκτικές επιδόσεις που αναλογούν σε supercars!

    Tesla Model S

    Παράλληλα, όμως, το Tesla είναι τελείως αθόρυβο κατά τη λειτουργία του, λόγω της απουσίας κινητήρα εσωτερικής καύσης, έτσι οι ανυποψίαστοι επιβάτες που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να επακολουθήσει μόλις ο οδηγός ενεργοποιήσει το “Insane mode” μέσω του σχετικού πλήκτρου και πατήσει τέρμα το γκάζι!

    Απολαύστε…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles