16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πώς ένας Γερμανός “τρέλανε” τους Google Maps ώστε να δείχνουν κυκλοφοριακό κομφούζιο σε …άδειους δρόμους!

    Ένας καλλιτέχνης από τη Γερμανία, ο Simon Weckert, βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να ξεγελάσει το Google Maps, ώστε να δείχνει μποτιλιάρισμα που δεν υπάρχει σε άδειους δρόμους στο Βερολίνο. Ένα “χακάρισμα” το οποίο κατάφερε να πραγματοποιήσει χρησιμοποιώντας ένα καροτσάκι πάνω στο οποίο τοποθέτησε 99 smartphones!

    Όπως γνωρίζετε, το Google Maps δείχνει πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους: πράσινο όταν δεν υπάρχει κίνηση, πορτοκαλί όταν υπάρχει κάποια και κόκκινο όταν η κίνηση είναι ανυπόφορη (οκ, υπάρχει και το σκούρο κόκκινο για την περίπτωση που το ανυπόφορη δε φτάνει σαν λέξη για να περιγράψει την κατάσταση). Αξιοποιώντας τις δυνατότητες αυτής της λειτουργίας και έχοντας τα smartphones εξοπλισμένα με κάρτες SIM συνδεδεμένα στο Google Maps, κατάφερε να δημιουργήσει virtual traffic στους δρόμους.

    Με τον τρόπο αυτό θέλησε να δείξει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση των Google Maps πλέον και πόσο εξαρτώμαστε από αυτούς. Όσο για την Google, έχει λάβει γνώση του project και μάλιστα σημειώνει ότι θα το χρησιμοποιήσει για να καλυτερεύσει τους χάρτες της!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles