16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πως η “R-rated” επιτυχία του Deadpool έφερε τα πάνω κάτω στο Χόλιγουντ

    Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε εκείνο το screen test του Deadpool που διέρρευσε από την Twentieth Century Fox τον Ιούλιο του 2014. Το κοινό γούσταρε τρελά, η φήμη του ήρωα εξαπλώθηκε γρήγορα, οι συζητήσεις για την ταινία πήραν ξανά μπροστά. Ωστόσο σήμερα βρισκόμαστε σε μία γιγαντωμένη κατάσταση. Ο Deadpool έχει πάρει φόρα και εκτός από τα πολλά εκατομμύρια που έφερε στο box office, θεωρείται ο “game changer” του παιχνιδιού στην superhero κατηγορία της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Πλέον πίσω από τις κλειστές πόρτες των παραγωγών ακούγεται μόνο μία λέξη: “hard-R”.

    deadpool1-gallery-image

    Δεν ξέρουμε εάν μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε, αλλά ο αθυρόστομος ήρωας ξεπέρασε το opening του Fifty Shades of Grey αλλά και του Matrix: Reloaded. Ένα κατόρθωμα καθόλου παίξε γέλασε. Αυτό όμως που έκανε όλο το Χόλιγουντ να γυρίσει το κεφάλι του ήταν το γκελ που έκανε η ταινία παρά το γεγονός πως έφερνε επάνω της την “R-rated” στάμπα, τον μεγάλο κόφτη εσόδων που τα στούντιο τον αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Μιλάμε για την “στιγματισμένη” παραγωγή με τα μεγαλύτερα έσοδα ever. Eκεί που οι προβλέψεις έλεγαν για μάξιμουμ 60 με 70 εκατομμύρια άνοιγμα, ήρθε ο πιο… κάφρος σούπερ ήρωας που έχει εμφανιστεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη και τους έδειξε τα… διπλάσια νούμερά του, κάνοντάς τους να καταπιούν την γλώσσα τους. Αποτέλεσμα; Την ώρα που αυτός είναι ξαπλωμένος αναπαυτικά επάνω στην αρκούδα του και έχει ήδη εξασφαλίσει το sequel του, βλέπει τους άλλους να σκοτώνονται για να δείξουν πόσο “R-rated” είναι!

    Ήδη η Fox κάνει λόγο για το πόσο το σκέφτεται να δώσει έναν “Deadpool” χαρακτήρα στο X-Men universe, ενώ χθες μόλις ο Todd McFarlane έλεγε πως το νέο Spawn δεν θα έχει ούτε γουστόζικες κάπες να ανεμίζουν, ούτε sci-fi κολπάκια, ούτε χαζό action. Θα είναι “hard-R” μέχρι τελικής πτώσης και ναι, κάπου είδαμε τον Deadpool να κρυφογελάει κάτω από την μάσκα του.
    Χρειάστηκαν να περάσουν δέκα χρόνια για να γυριστεί το φιλμ και τον Ryan Reynolds να παρακαλάει αριστέρα και δεξιά για να πάρει το πράσινο φως η παραγωγή. Η οποία τελικά είπε “ναι” αφού πρώτα έπαιζε με το κομπιουτεράκι επί μήνες και έκοψε 7 εκατομμύρια από το budget. Που να ήξερε πόσα θα της έφερνε πίσω αυτός ο πρωτόγνωρος ήρωας που τώρα θέλουν όλοι να μιμηθούν. Και εδώ είναι η μεγάλη παγίδα.

    Όπως είπε ο James Gunn, σκηνοθέτης του σούπερ επιτυχημένου Guardians of the Galaxy, το μεγαλύτερο λάθος που είναι σίγουρος πως θα κάνει το Χόλιγουντ είναι πως όλοι θα θελήσουν να μιμηθούν αυτή την επιτυχία και θα γεμίσουν τον προγραμματισμό τους με κλώνους του Deadpool. Εξυπνάκηδες σούπερ ήρωες που θα φτάνουν το χιούμορ στα όρια του “μπιπ”, θα αφήνουν ένα σωρό σεξουαλικά υπονοούμενα, χαρακτήρες που θα φωνάζουν “not for kids”. Ο κόσμος όμως είχε αυτή την υποδοχή στον Deadpool επειδή ήταν κάτι original και απρόβλεπτο μετά από τόσους ήρωες που πήγαιναν “by the book” και έμοιαζε τρομερά ο ένας με τον άλλον.
    Σε μία εποχή που η δεξαμενή του Χόλιγουντ είναι γεμάτη από sequels, remakes, reboot και ότι άλλο copy/paste μπορεί να φανταστεί κανείς, το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να πάρει τον Deadpool και να τον βάλει στο φωτοτυπικό. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό τόσο καλύτερα θα είναι.
    Εάν αργήσουν, τότε η περιβόητη πρόβλεψη πως το superhero genre θα μας τελειώσει αργά ή γρήγορα θα σπιντάρει όλο και περισσότερο.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles