13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Πως η Microsoft κατάφερε να μειώσει τους χρόνους εγκατάστασης των ενημερώσεων στα Windows 10

    H Microsoft μόλις πριν από μερικές ημέρες, έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις βελτιώσεις που έκανε στη διαδικασία ενημέρωσης των Windows 10, οι οποίες έχουν συμβάλλει στη μείωση του χρόνου εγκατάστασης του εκάστοτε νέου feature του λειτουργικού κατά 63% σε σχέση με το Creators Update. Προηγουμένως, το downtime μεταξύ του rebooting εγκατάστασης ενός update και της δυνατότητας χρήσης του PC ξανά, ήταν κατά μέσο όρο 82 λεπτά. Πλέον, ο χρόνος αυτός έχει φθάσει τα 30 λεπτά.

    windows update

    Σε ένα blog post η Microsoft στο Windows Insider site, αναφέρει πως ακριβώς έχει αλλάξει το μοντέλο ενημερώσεων, διατηρώντας το περισσότερο μέρος της διαδικασίας online αντί για offline. Η online φάση, αναφέρεται σε εκείνο το μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης, όπου το PC μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί. Στο παρελθόν, μόλις ένα μικρό μέρος της διαδικασίας γινόταν κατά τη διάρκεια της online φάσης, ενώ η περισσότερη δουλειά, λάμβανε χώρα μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή.

    Πλέον, η εταιρεία έχει μετακινήσει αρκετό μέρος της διαδικασίας στην online φάση, με αποτέλεσμα η εργασία των χρηστών να μην διακόπτεται, με το σύστημα update να εγκαθιστά τα περισσότερα, κατά τη διάρκεια που το PC χρησιμοποιείται. Ωστόσο όμως, αν και η offline διαδικασία είναι γρηγορότερη, οι online διεργασίες στην πραγματικότητα χρειάζονται πλέον λίγο περισσότερο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να ενοχλήσει πολλούς χρήστες, καθώς σχεδόν όλοι χρησιμοποιούμε το PC, ενώ εγκαθιστά ενημερώσεις στο παρασκήνιο.

    Το Windows 10 Spring Creators Update κάνει το επίσημο ντεμπούτο του τον ερχόμενο Απρίλιο οπότε και οι χρήστες θα μπορούν να γνωρίσουν το νέο και βελτιωμένο σύστημα ενημερώσεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles