15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πως να ενεργοποιήσεις το Stolen Device Protection και να κρατήσεις τους κλέφτες… μακριά από το iPhone

    Το iOS 17.3 είναι πλέον διαθέσιμο και μαζί του φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας, που έχει ως σκοπό να αποτρέψει επίδοξους κλέφτες από το να βάλουν στο… χέρι το iPhone και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα όπως οι λογαριασμοί τραπέζης ή τα email.

    Για να μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα, αντί ο χρήστης να βασίζεται στο password που ξεκλειδώνει την οθόνη, μπορεί να αξιοποιήσει το Stolen Device Protection, το οποίο απαιτεί από τον ιδιοκτήτη του iPhone να σκανάρει το δαχτυλικό του αποτύπωμα ή να χρησιμοποιήσει το Face ID, όταν προχωρά σε συγκεκριμένες κινήσεις, όπως το να βλέπει αποθηκευμένους κωδικούς ή όταν κάνει αίτηση για μια Apple Card.

    Επίσης, κάθε φορά που θέλει να αλλάξει το Apple ID password ή κάποιον άλλο κωδικό, θα υπάρχει ένα διάστημα αναμονής για μεγαλύτερη ασφάλεια. Όπως η Apple αναφέρει χαρακτηριστικά, «το Security Delay απαιτεί Face ID ή Touch ID, μία ώρα αναμονής, και μετά πρόσθετο biometric authentication», προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η συσκευή βρίσκεται στα χέρια του ανθρώπου που πρέπει.

    Καλό είναι να έχετε υπόψη ότι το iPhone σας θα απαιτεί αυτό το επιπλέον επίπεδο ελέγχου ταυτότητας μόνο όταν βρίσκεστε μακριά από «οικείες τοποθεσίες όπως το σπίτι ή η εργασία», σύμφωνα με την Apple.

    Για να χρησιμοποιήσετε το Stolen Device Protection, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και επίλεξε Face ID & Passcode. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το passcode της συσκευής και ενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Πόσα Vision Pro πούλησε η Apple το Σαββατοκύριακο

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles