15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σας

    Είτε μιλάτε για την οθόνη του laptop σας είτε για την ολοκαίνουργια τηλεόραση OLED που μόλις αγοράσατε, είναι δεδομένο ότι οι οθόνες θα μαζέψουν σκόνη με τον καιρό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που διστάζουν μπροστά στον καθαρισμό της οθόνης, αφού υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα στην αγορά που θεωρητικά είναι κατάλληλα. Είναι όμως; Σε αυτά τα πράγματα, συνήθως η καλύτερη προσέγγιση είναι πραγματικά η απλούστερη.

    Αν θέλετε να καθαρίσετε όλες τις οθόνες στο σπίτι σας, ακολουθούν οι καλύτερες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε σωστά χωρίς να προκαλέσετε ζημιά στις συσκευές σας:

    -Τι να μην κάνετε:

    Πριν φτάσουμε στο πώς να καθαρίσετε μια οθόνη, υπάρχουν μερικοί τρόποι που δεν πρέπει να ακολουθήσετε. Ο πρώτος και ο σημαντικότερος είναι ότι πρέπει να αποφύγετε καθαριστικά που περιέχουν αλκοόλ ή αμμωνία, γιατί βλάπτουν το anti-reflective φινίρισμα της οθόνης σας. Η επανειλημμένη χρήση αυτών των ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε θολώματα και θαμπάδες πάνω στην οθόνη.

    Η καλύτερη μέθοδος για αστραφτερή οθόνη

    Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται απεσταγμένο νερό. Είναι πιο οικονομικό από ένα ειδικό καθαριστικό και πιο ευέλικτο, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες επιφάνειες. Δεν αφήνει επίσης κανένα υπόλειμμα στην οθόνη σας. Μπορείτε να αγοράσετε απεσταγμένο νερό από ένα κατάστημα τροφίμων ή να το φτιάξετε μόνοι σας.

    Σε περίπτωση ανάγκης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό από τη βρύση, αλλά δεν το συνιστούμε. Ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας και τον τρόπο που το επεξεργάζεται ο δήμος σας, ενδέχεται να υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία και χημικές ουσίες που θα αφήσουν πάλι υπολείμματα ή, ακόμη χειρότερα, να καταστρέψουν το φιλμ της οθόνης σας.

    Αφού αποκτήσετε λίγο αποσταγμένο νερό, θα χρειαστείτε ένα ξεχωριστό μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Μια επιλογή είναι να επαναχρησιμοποιήσετε ένα που ήδη έχετε στο σπίτι. Στη συνέχεια, να είστε προσεκτικοί σε αυτό που χρησιμοποιείτε για να σκουπίσετε την οθόνη σας. Θέλετε να αποφύγετε τη χρήση χάρτινης πετσέτας ή πετσέτας πιάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μανίκι ενός παλιού αλλά καθαρού t-shirt. Ωστόσο, θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας πανάκια μικροΐνων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ίνες από τις οποίες κατασκευάζονται είναι εξαιρετικά μαλακές και καλές στο να προσελκύουν τη σκόνη.  Τέλος, αποφύγετε να ψεκάζετε οποιοδήποτε υγρό απευθείας στην οθόνη. Θα έχετε πολύ περισσότερο έλεγχο εάν το εφαρμόσετε στο πανί μικροΐνων σας και είναι πολύ πιο εύκολο να αποφεύγετε τη διείσδυσή του σε πιο ευαίσθητα σημεία της οθόνης.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles