23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πώς να προφυλάξεις τον Facebook λογαριασμό σου από τους… stalkers;

    Όπως όλα τα social media sites έτσι και το Facebook θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η χαρά των… stalkers. Πιθανώς και – αν είσαι και λίγο απρόσεκτος – τους αφήνει να δουν τις σκέψεις σου, φωτογραφίες και βίντεο και, σε πολλές περιπτώσεις, τις τρέχουσες και παλαιότερες τοποθεσίες σου. Μήπως πρέπει να προσέξεις λίγο περισσότερο.

    stalker-facebook

    Εάν θέλεις να μειώσεις το πλήθος των πληροφοριών που μπορεί να δει κάποιος για εσένα ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές που βρήκαμε στο secnews.gr.

    • Μη μοιράζεσαι στο Facebook τη διεύθυνση, τον αριθμό του τηλεφώνου ή το email σου

    Αυτό μοιάζει χαζό, αλλά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω που μοιράζονται τις προσωπικές τους πληροφορίες στο προφίλ τους στο Facebook. Η διεύθυνση, ο αριθμός του τηλεφώνου σου και το email είναι πολύ ευαίσθητες πληροφορίες. Θα πρέπει να αφήσεις αυτές τις πληροφορίες τελείως έξω από το προφίλ σου. Οι πολύ κοντινοί σου άνθρωποι ήδη γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες και οι υπόλοιποι μπορούν να σε ρωτήσουν με την επιλογή που τους δίνει το Facebook.

    • Κρύψε τα like σου

    Ένας stalker μπορεί να βασιστεί σε ένα κοινό ενδιαφέρον ή μπορεί να είναι σε θέση να σε εντοπίσει εάν ξέρει ποια μέρη σου αρέσουν (δηλαδή μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ.) Κάθε «like» που κάνεις μπορεί να τους δώσει και κάτι για να το χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν μια σχέση μαζί σου ή να σε εντοπίσουν.

    • Κάνε απόκρυψη σε όλες τις παλιές πληροφορίες που μπορεί να ορατές δημόσια

    Μπορεί να μην είχες πάντα περιοριστικές ρυθμίσεις απορρήτου. Τα πρώτα χρόνια που χρησιμοποιούσες το Facebook είναι λογικό να μην ήσουνα τόσο υποψιασμένος σε σχέση με αυτά που ποστάρες δημόσια, οπότε σιγουρέψου ότι στις ρυθμίσεις έχεις επιλέξει την ¨περιορισμένη διαθεσιμότητα στις παλαιότερες δημοσιεύσεις» .

    • Τα μελλοντικά σου post να μην είναι δημόσια

    Επαναλαμβάνουμε ότι είναι άκρως σημαντικό να ξέρεις ποιος βλέπεις τις δημοσιεύσεις σου.

    • Κρύψε την λίστα των φίλων σου

    Είναι μια πολύ σημαντική ρύθμιση καθώς προλαβαίνει τους stalker από τη δυνατότητα να δούνε τη λίστα με τους φίλους σου δηλαδή των πιο κοντινούς σου ανθρώπους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles