25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Πώς οι έξυπνες συσκευές της LG μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του πλανήτη

    Από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης πριν από 50 χρόνια, με στόχο την κινητοποίηση των ανθρώπων, των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων για ένα καθαρό πλανήτη, αναζητούνται ολοένα και περισσότεροι τρόποι, ώστε όλοι να συνεισφέρουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, η LG σχεδιάζει ‘έξυπνες’ οικιακές συσκευές και λύσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

    Ένα έξυπνο, συνδεδεμένο σπίτι μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία που προσφέρει στους καταναλωτές αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση του σπιτιού τους, δίνοντάς τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να έχουν τον έλεγχο όλων των συνδεδεμένων συσκευών, ακόμη και από απόσταση μέσω  του smartphone τους. Έτσι, οι καταναλωτές δε χρειάζεται να ανησυχούν για το αν έσβησαν τα φώτα ή αν απενεργοποίησαν τα κλιματιστικά, πριν φύγουν από το σπίτι.

    Οι έξυπνες συσκευές – από κλιματιστικά έως πλυντήρια ρούχων – μπορούν επίσης να παρακολουθούνται και να ελέγχονται πιο αποτελεσματικά από ποτέ μέσω της εφαρμογής ThinQ της LG. Η συγκεκριμένη εφαρμογή καθιστά εύκολο τον έλεγχο της τηλεόρασης, ώστε να παραμένει απενεργοποιημένη όταν χρειάζεται, προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού για να αποφύγουν οι χρήστες την ακαταλόγιστη κατανάλωση ενέργειας, ενώ τους δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουν μεγάλο εύρος εξειδικευμένων κύκλων για το πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο, ελαχιστοποιώντας τη χρήση νερού.

    Για μια πιο εμπλουτισμένη έξυπνη οικιακή εμπειρία, η LG έχει φροντίσει να παρέχει διευρυμένες υπηρεσίες στους καταναλωτές μέσω της εφαρμογής ThinQ, όπως την ‘Προληπτική Εξυπηρέτηση Πελατών’ (Proactive Customer Care), που παρέχει στους καταναλωτές εξατομικευμένη υποστήριξη για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συσκευές τους, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη δυνατή απόδοση και την προληπτική ειδοποίηση των χρηστών για πιθανά προβλήματα. Για παράδειγμα, εάν η Προληπτική Εξυπηρέτηση Πελατών εντοπίσει ότι το LG στεγνωτήριο σας παρουσιάζει μειωμένη ροή αέρα, σας ειδοποιεί σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, προκειμένου να διορθώσετε το πρόβλημα, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια. Ακόμη, στην περίπτωση που οι χρήστες χρησιμοποιήσουν μεγάλη δόση απορρυπαντικού, θα τους σταλεί μια ειδοποίηση και οδηγίες για να αποφύγουν έναν επιπλέον κύκλο πλυσίματος που πραγματοποιείται όταν υπάρχει πάρα πολύ σαπούνι.

    Η αγορά συσκευών που είναι φιλικές προς το περιβάλλον, αποτελεί μονόδρομο για τους καταναλωτές, ώστε να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη διάσωση του πλανήτη. Τα έξυπνα πλυντήρια της LG, όπως το TurboWash 360 μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση νερού οικιακής χρήσης, καθώς είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία AI Direct Drive της LG, που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα χρήσης νερού. Επιπλέον, η AI τεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης σε έξυπνα κλιματιστικά, όπως το AI Dual Inverter που προσφέρει εντυπωσιακά γρήγορη ψύξη, βελτιστοποιώντας ταυτόχρονα την απόδοση.

    Η εναλλαγή σε έξυπνες συσκευές κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών μας πόρων. Η LG επιδιώκει με τα προϊόντα και τις λύσεις της να αναδεικνύει το μεγαλείο του πλανήτη, καταβάλλοντας προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο.

    Για να ενημερωθείτε σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα και για τις πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα Earth Day Network’s Earth Challenge 2020, ενώ για να μάθετε πώς οι έξυπνες οικιακές συσκευές μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.lg.com/us/lg-thinq.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δέσμευση Energy Star: www.energystar.gov

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles