16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πόσες πιθανότητες έχει το Tesla Roadster που έστειλε ο Elon Musk στο διάστημα να πέσει στη γη;

    Η αποστολή του Falcon Heavy της Space X τις προηγούμενες ημέρες στο Διάστημα περιλάμβανε ένα συμβολικό φορτίο: ένα Tesla Roadster και μία κούκλα με διαστημική στολή στη θέση του οδηγού, ενώ το Space Oddity του David Bowie παίζει στο ηχοσύστημα.

    tesla-roadster

    Το “εξωπραγματικό” σπορ αυτοκίνητο του Elon Musk μια ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία εκτείνεται πέρα και από τον Άρη.

    Υπάρχει όμως πιθανότητα κάποια στιγμή να πέσει στη Γη; Ερευνητές έχουν μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο. Επιστήμονες με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χάνο Ράιν του Πανεπιστημίου του Τορόντο «έτρεξαν» 240 προσομοιώσεις, σύμφωνα με το BBC και το Science, προκειμένου να προβλέψουν πώς θα εξελιχθεί η τροχιά του Falcon Heavy στο μακρινό μέλλον.

    Έτσι, βρήκαν ότι υπάρχει πιθανότητα 6% να πέσει στη Γη και 2,5% να πέσει στην Αφροδίτη μετά από ένα εκατομμύριο χρόνια. Οι προσομοιώσεις της μελλοντικής τροχιάς του σε υπολογιστή έδειξαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να πέσει στον Ήλιο και ελάχιστη έως καθόλου να πέσει στον Άρη.

    Αλλά και στη Γη να πέσει τελικά, μέχρι να φθάσει στο έδαφος το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου θα έχει καταστραφεί κατά τη διέλευσή του από την ατμόσφαιρα.

    Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι το διαστημικό Tesla, που ακολουθεί μια πορεία παρόμοια με πολλών αστεροειδών γύρω από τον Ήλιο, είναι πιθανό ότι θα πλησιάζει στη Γη κάθε περίπου 30 χρόνια. Η πρώτη στενή επαφή του με τον πλανήτη μας αναμένεται το 2091.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles