17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα πλυντήριο ρούχων;

    Η έρευνα του consumer group Which? στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί μεγάλες ανησυχίες σχετικά με το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα πλυντήριο ρούχων. Πολλα δημοσιεύματα υπάρχουν για την έρευνα συνοδευόμενα από ρεπορτάζ από τρομοκρατημένες οικογένειες που είδαν τις πόρτες των πλυντηρίων να σπάνε και τα θραύσματα του γυαλιού να γίνονται επικίνδυνα!

    Washing-machines-glass-doors-explode-firing-out-broken-glass

    Η έρευνα εντόπισε 280 συσκευές με σπασμένες πόρτες, οι ειδικοί ωστόσο σημειώνουν ότι τα περιστατικά ενδέχεται να είναι περισσότερα.

    Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το πρόβλημα προκαλείται σε αρκετές περιπτώσεις από λάθη των καταναλωτών όταν ξεχνούν αντικείμενα όπως κέρματα, κλειδιά και αγκράφες από ζώνες που χτυπούν το τζάμι με μεγάλη ταχύτητα δοκιμάζοντας την αντοχή του, ενώ φυσικά τεράστιο πρόβλημα μπορεί να προκληθεί και από υπερβολικά γεμάτους κάδους.

    Τα νεότερα μοντέλα που κινούνται σε πολύ υψηλότερες στροφές και διαθέτουν μεγαλύτερες πόρτες μπορούν να γίνουν επικίνδυνα, όπως επίσης βέβαια και οικονομικότερα μοντέλα από όχι ποιοτικά υλικά.

    28AB6A6500000578-0-image-a-2_1431638182125

    Στη βρετανική έρευνα τα περισσότερα περιστατικά αφορούσαν μοντέλα της εταιρείας Beko, η οποία ωστόσο απάντησε στην έρευνα σημειώνοντας ότι οι συσκευές της ακολουθούν τα ευρωπαϊκά standards και τα περιστατικά που έχει εντοπίσει είναι “υπερβολικά σπάνια”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles