BREAKING

Πόσο γρήγορα μπορεί να σερφάρει ο χρήστης του διαδικτύου στην Κύπρο;

Ενώ διανύουμε μια περίοδο, όπου η καθημερινότητα μας είναι online και μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα σημαντική, θα εξετάσουμε τα στοιχεία για να δούμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και το πόσο γρήγορα μπορεί να σερφάρει ο χρήστης του διαδικτύου στην Κύπρο.

Σιγκαπούρη: Συνεχίζει να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις ταχύτητες

Την πιο γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο στον κόσμο, την παρέχει με διαφορά, η Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με τους ειδικούς του δημοφιλούς site Speedtest.net, η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη θέση των ταχυτήτων βάση των μετρήσεων του Μαρτίου 2021 στο Speedtest Global Index. Η μέση ταχύτητα downstream για τη Σιγκαπούρη φτάνει στα 234,40 Mbps, ενώ η ταχύτητα upstream υπολογίζεται στα 222,77 Mbps. Λίγο πιο κάτω, στη 2η θέση, βρίσκεται η Ταϊλάνδη με ταχύτητες στα 230,59 Mbps.

Η ηγετική θέση της Σιγκαπούρης οφείλεται σε μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια για να εξασφαλίσει καλή σύνδεση broadband σε όλη τη χώρα με υποδομές οπτικών ινών. Με την πρωτοβουλία που φέρει τον τίτλο "Next Generation Nationwide Broadband Network", δημιουργήθηκε ένα δίκτυο που δίνει στην Σιγκαπούρη Internet υψηλής ταχύτητας. Αντίστοιχες προσπάθειες σε άλλες χώρες απαιτούν μεγάλες επενδύσεις για να καλύψουν όλες τις περιοχές τους (ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες). Έτσι, όποιος ζει στη Σιγκαπούρη απολαμβάνει με διαφορά, την πιο γρήγορη σύνδεση στον κόσμο! Την ίδια ώρα, οι χρήστες του Internet στην Κίνα και την Ιαπωνία φτάνουν ταχύτητες στα 140-170 Mbps.

Ποια χώρα προηγείται στην Ευρώπη

Η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που εμφανίζεται στην παγκόσμια κατάταξη του Speedtest Global Index, είναι η Ρουμανία με ταχύτητα download στα 210,82 Mbps και upload στα 165,57 Mbps. Πάντως, οποιαδήποτε χώρα στην Ευρώπη με ταχύτητα κοντά στα 130 Mbps μπορεί να σερφάρει γρήγορα και ταυτόχρονα να είναι σε καλή θέση στην παγκόσμια σύγκριση.

Η Κύπρος στην 75η θέση της κατάταξης

Σε ότι αφορά την Κύπρο, βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη, καθώς με μέση ταχύτητα στα 48,86 Mbps καταλαμβάνει την 75η θέση, μετά από την Αργεντινή και πριν το Κόσσοβο και την Γκάνα. Ωστόσο παρατηρείται μια μικρή βελτίωση τόσο στην ταχύτητα όσο και στην κατάταξη. Πέρσι, βρισκόμασταν στην 81η θέση, ενώ φέτος με μέση ταχύτητα στα 48,86 Mbps ανεβήκαμε κατά 6 θέσεις και καταλαμβάνουμε την 75η θέση της κατάταξης.

Έξυπνες λύσεις για σταθερό και ποιοτικό Internet

Παρόλο που τα δεδομένα από την Speedtest είναι βασισμένα μόνο στους χρήστες αντίστοιχων εφαρμογών μέτρησης του δικτύου και δεν προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εικόνα, τα αποτελέσματα είναι αντιπροσωπευτικά και αποδεικνύουν ότι η Κύπρος δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή θέση. Καθώς λοιπόν οι ταχύτητες στη χώρα μας παραμένουν χαμηλές, είναι σημαντικό να διαθέτουμε ένα δυνατό οικιακό δίκτυο και ένα ισχυρό σήμερα WiFi εκμεταλλευόμενοι το 100% της διαθέσιμης ταχύτητας που μας παρέχεται από τον Internet Service Provider.

Όταν το router πρέπει να μοιράζει το WiFi σε όλο το σπίτι, χωρίς κάποια «βοήθεια» τότε η ταχύτητα και η ποιότητα σύνδεσης, φτάνουν γρήγορα στα όριά τους. Το αποτέλεσμα είναι διακοπές κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων, κακή ποιότητα ήχου και εικόνας στο streaming και κολλήματα στο σερφάρισμα. Ωστόσο, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις που βοηθούν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Όπως για παράδειγμα οι λύσεις των Powerlines της devolo,  που μεταφέρουν το Internet σε όλο το σπίτι με ταχύτητες έως και 2,400 Mbps, καθώς μετατρέπουν κάθε πρίζα σε ένα ισχυρό σημείο πρόσβασης στο Internet με ταχύτητες υψηλών επιδόσεων, ενώ η τεχνολογία mesh WiFi προσφέρει άνετη και ομαλή εναλλαγή από το ένα σημείο πρόσβασης, στο άλλο. Έτσι, μια βίντεο-κλήση μπορεί να γίνει και όσο περπατάτε μέσα στο σπίτι, από δωμάτιο σε δωμάτιο, χωρίς να χάνεται η σύνδεση ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Οι συσκευές devolo Magic είναι έτοιμες να προσφέρουν το μέλλον των γρήγορων συνδέσεων από σήμερα καλύπτοντας όλο το σπίτι.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment