13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Πόσο κοντά μας είναι τα …ιπτάμενα τρένα;

    Ιπτάμενα αυτοκίνητα θα δούμε άραγε σύντομα; Ή μήπως θα προηγηθούν τα ιπτάμενα τρένα; Μία γαλλική εταιρεία αναπτύσσει ένα σχετικό concept, το οποίο θέλει να κάνει πραγματικότητα μία τρελή ιδέα.

    5b49c2a019000027004fb767

    Τι θα λέγατε, λοιπόν, για ένα αεροπλάνο το οποίο θα μπορεί να προσγειώνεται και, στη συνέχεια, να αφαιρεί τα φτερά του, ώστε να συνεχίζει την πορεία του σε ένα σιδηρόδρομο ως …τρένο πια. Την ιδέα προωθεί στη Boeing ο Γάλλος επιχειρηματίας Morris Richie, διευθύνων σύμβουλος της Akka Technologies και ακούει στο όνομα Link&Fly.

    Η ιδεά πίσω από αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό concept σημειώνει πως οι επιβάτες θα ανεβαίνουν στο τρένο (στην ουσία σε μια άτρακτο), στο σταθμό της περιοχής τους και, κατά τη μεταφορά τους προς το αεροδρόμιο, θα γίνονται σ’ αυτούς οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας. Στη συνέχεια, φτάνοντας στο αεροδρόμιο, θα τοποθετούνται στο τρένο τα φτερά, μετατρέποντάς το σε αεροπλάνο και κατόπιν θα …απογειώνεται.

    Η εταιρεία επιδεικνύει την ιδέα της και σε σχετικό video, με τον Richie να λέει ότι έχει υπάρξει ενδιαφέρον από πιθανούς πελάτες στην Ασία (αν και δεν έχει κατονομαστεί κάποια εταιρεία).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles