15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Πότε ανοίγουν τα θερινά σινεμά και οι αρχαιολογικοί χώροι; Τι θα ισχύσει;

    Μπορεί προς το παρόν να περνάμε τον χρόνο μας κάνοντας βόλτες σε παραλίες, πάρκα και πλατείες αλλά σύντομα θα μπορούμε να επισκεφτούμε και τα αγαπημένους σημεία πολιτισμού, τα θερινά σινεμά και τους αρχαιολογικούς χώρους. Πότε θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό οι αρχαιολογικοί χώροι και οι θερινοί κινηματογράφοι και ποια θα είναι τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν;

    Το θρυλικό Cine Paris στην Πλάκα.

    Πίσω στα Θερινά Σινεμά από 1η Ιουνίου

    Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εκτός απροόπτου 1η Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά. Φυσικά, δεν θα είναι δυνατόν να «γεμίσουν» όλες τις θέσεις τους, έτσι για αυτονόητους λόγους θα λειτουργούν με πληρότητα 40%. Επιπλέον, θα ισχύει αυστηρή τήρηση όλων των γνωστών σε όλους υγειονομικών μέτρων. Με τη σειρά τους στις 15 Ιουλίου θα είναι εφικτές και οι εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους.

    Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία και άλλοι πολιτιστικοί χώροι – Πότε και πως θα λειτουργήσουν;

    Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστοί από τα μέσα του Μαρτίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού θα ανοίξουν ξανά στις 18 Μαΐου και τα μουσεία στις 15 Ιουνίου.

    Στους αρχαιολογικούς χώρους πλέον πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου, ενώ θα εισέρχεται και συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Για τη χρήση μάσκας στους αρχαιολογικούς χώρους υπάρχει σύσταση. Απαραίτητη είναι η χρήση αντισηπτικού, ενώ θα τηρούνται ειδικοί κανόνες υγιεινής αλλά και διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου και εξόδου του κοινού.

    αρχαιολογικοί χώροι
    Το Μουσείο της Ακρόπολης.

    Τι θα ισχύσει για τα υπόλοιπα πολιτιστικά δρώμενα;

    Τα ζωντανά θεάματα, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

    Έπειτα, σχετικά με τις επενδύσεις σε καλοκαιρινές εκδηλώσεις, το Υπουργείο διοργανώνει μικρής κλίμακας πολιτιστικά δρώμενα σε 200 αρχαιολογικούς χώρους με προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η Υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στα μέτρα που αφορούν τον ελληνικό κινηματογράφο, με τα γυρίσματα να ξεκινούν εκ νέου από τις 18 Μαΐου. Επίσης δήλωσε ότι: «Να κρατηθεί ο Πολιτισμός δυνατός, να στηριχθούν δημιουργοί και καλλιτέχνες. Μας ενδιαφέρει η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό τοπίο στην Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας, δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι το 2020».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles