18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Ποτέ δεν είναι αργά! Ακυρωθέν Dune game για το Game Boy Advance «ζωντανεύει» ύστερα από 20 χρόνια!

    Με την πετυχημένη και πολυβραβευμένη ταινία Dune του Dennis Villeneuve, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε το σύμπαν του Frank Herbert ελκύει τους game developers σαν τον… μαγνήτη. Παρόλα αυτά και πριν από 20 χρόνια, οι δημιουργοί πάντοτε γλυκοκοίταζαν το σύμπαν του Dune… Έτσι και το ουγγρικό studio Soft Brigade, το οποίο το 2002 επιχείρησε να ολοκληρώσει το Dune: Ornithopter Assault για το GameBoy Advance, το οποίο έδινε στους gamers τη δυνατότητα να πιλοτάρουν ένα ορνιθόπτερο στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τη «σοδειά» από Spice από τις επιθέσεις των Harkonnen και των σκουληκιών του Arrakis.

    Τελικά το φιλόδοξο αυτό project, ναυάγησε εξαιτίας της χρεοκοπίας της Cryo Interactive και έτσι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (παρόλο που βρισκόταν στα τελικά στάδια του development). Ωστόσο, όπως λέει και ο σοφός λαός: «κάλλιο αργά παρά… ποτέ!», για αυτό και μια ομάδα από developers πήρε την απόφαση να «ξεθάψει» το προαναφερθέν project, δημιουργώντας το Elland: The Crystal Waters, ένα game που βασίστηκε στο Ornithopter Assault (χωρίς φυσικά να υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στο σύμπαν του Dune λόγω έλλειψης license όπως αντιλαμβάνεστε). Ύστερα από πολύ κόπο, το team του Elland κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω μιας καμπάνιας που έτρεξε στο Kickstarter το ποσό των 21.222$ και έτσι να ολοκληρώσει το project.

    Τα visuals είναι εντυπωσιακά για τα δεδομένα του Game Boy Advance, αναμειγνύοντας 3D περιβάλλον με οπτική πρώτου προσώπου, σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι για το πως το κατάφεραν από τη στιγμή που το Game Boy Advance δεν φημιζόταν για τις τεχνολογικές τους δυνατότητες. Πάντως, εάν σας ενδιαφέρει να το τσεκάρετε μπορείτε να του ρίξετε μια ματιά στο Steam, ενώ μάλιστα οι δημιουργοί του ετοιμάζουν και μια physical έκδοση με… cartridges για το GBA!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles