19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    ΠΟΥ: 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πληροφόρηση για τον COVID-19 επειδή δεν έχουν Internet

    Λύσεις για την παροχή πληροφόρησης σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet, αναφορικά με τον COVID-19 και την υγεία, αναζητούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

    Όπως ανέφεραν σε κοινή δήλωση τους ο ΠΟΥ και η ITU “Εκτιμάται ότι 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτός σύνδεσης, με τους περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους να ζουν σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, όπου κατά μέσο όρο μόλις δύο στα δέκα άτομα έχουν πρόσβαση στο Internet”.

    Ο ΠΟΥ και η ITU είπαν, επίσης, ότι ο COVID-19 είναι η πρώτη πανδημία όπου η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαζική κλίμακα για να διατηρήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς.

    “Στόχος είναι να φτάσουν σε όλους μηνύματα ζωτικής σημασίας για την υγεία, ανεξάρτητα από το επίπεδο συνδεσιμότητάς τους”.

    Η αποστολή μηνυμάτων κειμένου σχετικά με τον COVID-19 θα ξεκινήσει στις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού και θα επεκταθεί σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένες χώρες (π.χ. Αυστραλία) έχουν ήδη προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες με την αποστολή μηνυμάτων που παρέχουν πληροφορίες στους ανθρώπους. Επίσης, ο ΠΟΥ εγκαινίασε τον περασμένο μήνα ένα chatbot στο WhatsApp για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19. Η υπηρεσία υποστήριζε αρχικά μόνο την αγγλική γλώσσα, αλλά αργότερα άρχισε να υποστηρίζει αραβικά, γαλλικά και ισπανικά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles