21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Πραγματοποιήθηκε η τρίτη επανδρωμένη πτήση της Blue Origin στο διάστημα

    Με έξι επιβάτες εκτοξεύτηκε πύραυλος της Blue Origin, αποτελώντας την τρίτη επανδρωμένη πτήση της διαστημικής επιχείρησης του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος. Μεταξύ των επιβατών συγκαταλέγεται η Λόρα Σέπαρντ Τσέρτσλεϊ. Είναι η κόρη του πρώτου Αμερικανού που έφθασε στο διάστημα, η οποία διέσχισε το τελευταίο σύνορο εξήντα χρόνια μετά την ιστορική πτήση του πατέρα της.

    Ο πύραυλος απογειώθηκε στις 09:01 τοπική ώρα του Τέξας για μια πτήση που διήρκεσε μερικά λεπτά. Η κάψουλα στην κορυφή του πλήρως αυτόνομου εξαώροφου διαστημοπλοίου ανέβηκε σε ύψος περίπου 106 χιλιομέτρων πριν επιστρέψει στη Γη, κατεβαίνοντας με ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα για να προσγειωθεί μαλακά στην έρημο. Ο πύραυλος, από την πλευρά του, επέστρεψε αυτόματα και προσγειώθηκε σε μια πίστα. Ολόκληρη η πτήση, από την απογείωση ως την προσγείωση, διήρκεσε λίγο περισσότερο από 10 λεπτά της ώρας. Το πλήρωμα βρέθηκε για λίγα λεπτά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Ήταν η πρώτη φορά που ήταν πλήρης η κάψουλα του πυραύλου New Shepard, ο οποίος πήρε το όνομά του ακριβώς από τον πατέρα της Λόρα Σέπαρντ Τσέρτσλεϊ, τον αμερικανό πρωτοπόρο του διαστήματος Άλαν Σέπαρντ. Στις προηγούμενες πτήσεις υπήρχαν μόνο τέσσερις επιβάτες.

    Στην κάψουλα επέβαιναν επίσης μια διασημότητα των ΗΠΑ, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και πρώην παίκτης του αμερικάνικου φουτμπόλ Μάικλ Στράχαν και τέσσερις επιβάτες που είχαν πληρώσει για το ταξίδι: οι επιχειρηματίες Ντίλαν Τέιλορ και Ίβαν Ντικ και ένας πατέρας και το παιδί του, οι Λέιν και Κάμερον Μπες, 23 ετών. Η τιμή του εισιτηρίου δεν είναι γνωστή.

    Διαβάστε επίσης:

    Θες να γίνεις εικονικός γείτονας του Snoop Dogg; Θα σου κοστίσει 450.000 δολάρια

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles