14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πρεμιέρα για το πανίσχυρο & καινοτόμο OnePlus 11 (Global Edition)!

    Όλοι οι fans της mobile τεχνολογίας περίμεναν με ανυπομονησία την παγκόσμια διάθεση του πολυαναμενόμενου OnePlus 11 και πράγματι η κινεζική εταιρεία διοργανώνοντας ένα άκρως λαμπερό event αποκάλυψαν όλες τις πτυχές που αφορούν τη νέα ναυαρχίδα. Αναμφίβολα, το OnePlus 11 είναι μια συσκευή που εύκολα μαγνητίζει το βλέμμα, λόγω του εξαιρετικά τολμηρού σχεδιασμού του. Απορρέοντας elegant κομψότητα αλλά και γοητεία, το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς για το design του OnePlus 11 είναι ο καμπυλωτός σχεδιασμός του. Ο δε ανοξείδωτος χάλυβας αποτελεί εγγύηση για την πραγματικά μεγάλη αντοχή, με τη νέα ναυαρχίδα της Oneplus να είναι κυριολεκτικά… ανίκητη.

    Έξυπνη RAM!

    Φυσικά, ένα flagship του βεληνεκούς του OnePlus 11 δεν θα μπορούσε παρά να στηρίζεται στον Snapdragon 8 Gen 2. Αξίζει να σημειωθεί πως τα νούμερα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπεύθυνοι της OnePlus είναι κυριολεκτικά εντυπωσιακά, όμως πέραν της ταχύτητας που εκ των πραγμάτων παρέχει το SoC της Qualcomm, οι υπεύθυνοι της OnePlus φρόντισαν να βελτιώσουν πολλούς ακόμη επιμέρους τομείς της συσκευής. Ειδικότερα, το OnePlus 11 έρχεται με την RAM Vita, μια A.I. Based τεχνολογία που συμπιέζει τα applications που τρέχουν στο background, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Ο αλγόριθμος της RAM Vita βοηθάει έτσι ώστε η εκ νέου κατανομή RAM ελέγχονται επίσης από αυτόν τον αλγόριθμο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το OnePlus υπόσχεται 50% λιγότερη καθυστέρηση, με την OnePlus να κάνει λόγο ότι έως και 44 εφαρμογές μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα στην τελευταία ναυαρχίδα της. Και επειδή μιλάμε για τη μνήμη της νέας ναυαρχίδας, το OnePlus 11 θα διαθέτει είτε 8GB ή 16GB RAM LPDDR5x, ενώ ο δε αποθηκευτικός χώρος είναι ξεκινά από τα 128GB και φθάνει έως τα 512GB (UFS 4.0).

    Εμπειρία θέασης & κρυστάλλινη εικόνα!

    Στα θετικά της νέας ναυαρχίδας της Oneplus, έχουμε και την ύπαρξη ενός πάνελ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. To εν λόγω πάνελ τεχνολογίας Fluid AMOLED LTPO 3.0 διακρίνεται για την εξαιρετική απόδοση ισχύος που θα αναλύει το περιεχόμενο καρέ προς καρέ και η οθόνη θα εναλλάσσεται μεταξύ 1Hz σε 120Hz. Το μέγιστο όριο φωτεινότητας φθάνει τα 1300nits για να διακρίνεται περιεχόμενο στην οθόνη ακόμη και κάτω από το έντονο φως του ήλιου! Για την προστασία της οθόνης, επιλέχθηκε το Gorilla Glass Victus, ενώ η πυκνότητα Pixel ανέρχεται στα 525ppi.

    Updated Camera & Αυτονομία

    Η OnePlus γνωρίζοντας ότι όλο το παιχνίδι «παίζεται» στις δυνατότητες του camera setup που φέρουν οι συσκευές της, δεν θα μπορούσε παρά να «επενδύσει» στην ανάπτυξη ενός αξιόλογου triple camera setup. . Οι τρεις κάμερες υποβοηθούνται πλέον από ένα αναγνωριστικό χρώματος και φωτός, διασφαλίζοντας έτσι καλύτερη χρωματική ακρίβεια. Λαμβάνουμε ευρύτερη ανίχνευση χρώματος, η οποία θα μειώσει τον υπερκορεσμό για πιο ρεαλιστικές σκηνές. Η τρίτης γενιάς κάμερα Hasselblad διαθέτει επίσης TurboRAW HDR για όμορφες σκιές. Στο πίσω μέρος, το OnePlus 11 διαθέτει κύρια κάμερα 50MP f/1.8 24mm (IMX890 – 1/1.56″), κάμερα 32MP f/2.0 48mm zoom 2x (IMX709 – 1/1.56″) και 48MP 115 μοιρών FoV f/2.2 ultrawide μονάδα με δυνατότητες αυτόματης εστίασης και macro (IMX581 – 1/2.0″). Τέλος, υπάρχει μια κάμερα selfie 16MP στο μπροστινό μέρος.

    Εστιάζοντας στα της… αυτονομίας, το OnePlus 11 θα διαθέτει το σύστημα φόρτισης SUPERVOOC 100 W. Οι βορειοαμερικανοί αγοραστές λαμβάνουν ενσύρματη φόρτιση 80W SUPERVOOC (1-100% σε 27 λεπτά). Ωστόσο, δεν υπάρχει ασύρματη φόρτιση στο OnePlus 11. H μπαταρία του θα διαθέτει χωρητικότητα στα 5000mAh.

    Τιμές & διαθεσιμότητα

    Το OnePlus 11 διατίθεται σε Titan Black με ματ, παγωμένο φινίρισμα στο γυάλινο πάνελ και Eternal Green με γυαλιστερό φινίρισμα. Η προπαραγγελία του τηλεφώνου έχει ήδη εκκινήσει, κοστίζοντας από 699$/849€ για το μοντέλο 8/128GB και 799$/919€ για την παραλλαγή 16/256GB, με τις αποστολές να ξεκινούν στις 16 Φεβρουαρίου.

    Ευελπιστούμε ότι θα το δούμε για ένα πρώτο hands-on review στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, όπου και το digitallife θα δώσει για μια ακόμη χρονιά το παρόν! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles