24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    PrimeTel: Στηρίζει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή

    PRIMETEL - EVENT

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτώβριου 2017 στην Λευκωσία, το PrimeTel, Digital Transformation Event με την συμμετοχή εκπρόσωπων εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται η PrimeTel όπως Telefonica,Microsoft, Jelastic, Global Cloud Xchange, SmartNav και Deloitte.

    Στην εκδήλωση, που έγινε με πρωτοβουλία της PrimeTel για το καίριο ζήτημα του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, παρευρέθηκαν επίσης επιχειρηματικοί πελάτες της PrimeTel, διευθυντικά στελέχη κυπριακών επιχειρήσεων/εταιρειών, οργανισμών, στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό. 

    Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους ο διευθύνοντας σύμβουλος της PrimeTel, Ερμής Στεφάνου, ανέφερε ότι η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία της εταιρείας που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών οι οποίες έχουν ως στόχο να στηρίξουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή. 

    «Η PrimeTel όλα αυτά τα χρόνια της δραστηριοποίησής της στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών, υπήρξε οδηγός στις εξελίξεις και ως οδηγός επιθυμεί να συνεχίσει επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και εφαρμόζοντας τις καλύτερες πρακτικές διεθνώς», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι «να γεφυρωθεί γρήγορα το ψηφιακό χάσμα, καθιστώντας την Κύπρο πρότυπο ψηφιακής ανάπτυξης και βοηθώντας τις κυπριακές επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον». 

    Στην εκδήλωση ανέγνωσε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών, ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου, Γιώργος Κωμοδρόμος. «Η συνδυασμένη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών με άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες επιφέρει νέα και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, δημιουργεί ανταγωνιστικότητα, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη», είπε ο κ. Κωμοδρόμος προσθέτοντας ότι επί του παρόντος η Κυβέρνηση αναπτύσσει σχέδιο δράσης για τη διετία 2018 – 2020, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. 

    Στη δική της παρέμβαση η Κλέα ΕυαγόρουDirector Risk Advisor στην Deloitte, ανέφερε ότι η ψηφιακή μετατροπή μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε επιχείρηση, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει στη διαδικασία αυτή η αλλαγή επιχειρηματικής κουλτούρας, η υιοθέτηση νέων πρακτικών, καθώς επίσης η αλλαγή στρατηγικής. 

    Ο Chris van Zinnicq BergmannHead of Carrier Sales Europe & North Americaστην Global Cloud Xchange του Ομίλου Reliance, μίλησε για τις τεράστιες δυνατότητες της Κύπρου ως κομβικό γεωγραφικό σημείο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι το υποθαλάσσιο καλώδιο, που ο Όμιλος διαχειρίζεται σε συνεργασία με την PrimeTel, εξασφαλίζει ταχύτατη διασύνδεση με το εξωτερικό και μεγάλη διαθεσιμότητα. 

    Εκπροσωπώντας την Microsoft Hellas, ο Partner Development Manager της εταιρείας, Γεράσιμος Αποστολάτος επεσήμανε την πρόσθετη αξία που προσφέρεται στις επιχειρήσεις από την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στις τηλεπικοινωνίες δίνοντας ως παράδειγμα, την περίπτωση της PrimeTel και των υπηρεσιών που παρέχει στους επιχειρηματικούς πελάτες της. 

    Ο Ruslan SynytskyCEO της Jelastic, ενός από τους μεγαλύτερους παρόχουςCloud υπηρεσιών παγκοσμίως, μίλησε για τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση  λύσεων Cloud. Παράλληλα, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τηνPrimeTel, οι κυπριακές επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους, μειώνοντας το κόστος αγοράς και διαχείρισης υπολογιστικών πόρων, μέσα από μια ολοκληρωμένη Cloud Computing λύση με τη χρήση τοπικών servers στην Κύπρο ή το εξωτερικό. 

    Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Javier Perez Albores, DDoS Marketing forEMEA, του Ομίλου Telefonica, ο οποίος μίλησε για την ηλεκτρονική ασφάλεια και τη σημασία της σε μια περίοδο ψηφιακής μεταμόρφωσης των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Telefonica αναφέρθηκε στην ανάγκη για προστασία από τις απειλές DDoS, ενώ ανακοίνωσε τη νέα της συνεργασία με την PrimeTel για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών DDoS Protection προσαρμοσμένων στην κυπριακή αγορά. 

    Ο Γιώργος ΔελλαπόρταςSales & Marketing Director της SmartNav Greece &Cyprus, εξήγησε τι είναι το Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων) και που εφαρμόζεται, ενώ ανέφερε ότι έως το 2020 ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών διεθνώς αναμένεται ότι θα φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια. Επίσης, ανέφερε παραδείγματα επιτυχημένων εφαρμογών που ήδη προσφέρονται στην αγορά σε συνεργασία με την PrimeTel δίνοντας έμφαση στην εξοικονόμηση πόρων που μπορούν να εξασφαλίσουν οι επιχειρήσεις, υιοθετώντας νέες αναβαθμισμένες τεχνολογικά λύσεις.

    Κλείνοντας το συνέδριο ο ομιλητής Θεόδωρος ΚαυκήςBusiness DevelopmentManager της PrimeTel, εξήγησε ότι στόχος της εταιρείας είναι να δώσει στους πελάτες της, περισσότερη αξία μέσα από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τις εργασίες και την επιχειρηματική καθημερινότητά τους. Ο κ. Καυκής ανέφερε ότι η PrimeTel αποτελεί τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο πάροχο ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων να μοιραστούν με την PrimeTel το όραμά τους, προκειμένου η εταιρεία να τους παρέχει τις λύσεις που χρειάζονται. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles