16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πρόεδρος Huawei: Έως το 2021 θα είμαστε η νο1 κατασκευάστρια smartphones!

    Είναι ένας στόχος κάτι παραπάνω από… φιλόδοξος κι όμως η Huawei θέλει να τον κάνει πραγματικότητα: Να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο έως το… 2021. Αυτό το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ο Richard Yu, πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού, στο συνέδριο τεχνολογίας Converge στο Χονγκ-Κονγκ την περασμένη εβδομάδα.

    hua

    Παρά την τρέχουσα συρρίκνωση στην αγορά της Κίνας, η Huawei πέτυχε μία εντυπωσιακή αύξηση των αποστολών της κατά 59% το πρώτο τρίμηνο του έτους φέτος, κι ενώ τα αντίστοιχα νούμερα των ανταγωνιστών της δεν είναι το ίδιο καλά: Της Samsung παρέμειναν αμετάβλητα ενώ της Apple παρουσίασαν πτώση 14%.

    Προς το παρόν, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η Huawei βρίσκεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές με 8,3% της αγοράς smartphones πίσω από την Apple (15%) και τη Samsung (23%).

    Ο πρόεδρος της εταιρείας πιστεύει ότι έως το 2021 θα έχει καταφέρει να “καταλάβει” το ένα τέταρτο της της αγοράς, με πολύ δουλειά και υπομονή που στη Huawei φαίνται να διαθέτουν.

    Αν και προβλέψεις για κάποιους φαίνονται αισιόδοξες, η Huawei φαίνεται να εργάζεται πάνω στο στόχο της δίνοντας τα πάντα και στον κομβικό τομέα του R&D όπου φέτος έχει επενδύσει 9.2 δισ. δολάρια – περισσότερα και από την Apple που έχει επενδύσει 8.1 δισ. δολάρια.

    Για να δούμε πόσο πιο ψηλά θα καταφέρουν να φτάσουν οι Κινέζοι…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles