21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πρώην υπάλληλος της Google δημιούργησε θρησκεία η οποία λατρεύει την …τεχνητή νοημοσύνη!

    Μπορεί στην πραγματικότητα να μην πρέπει να φοβόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη, τι γίνεται όμως με αυτούς που πιστεύουν σ’ αυτήν υπερβολικά. Γι’ αυτούς είναι ένας πραγματικός “θεός” ή κάτι σχετικό, καθώς αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία θρησκεία που τη λατρεύει. Το “Way of Future” είναι μία θρησκεία που δημιούργησε ένα πρώην στέλεχος της Google, ο 37χρονος μηχανικός Anthony Levandowski, ο οποίος έχει μία άκρως ενδιαφέρουσα καριέρα στο κομμάτι των αυτόνομων οχημάτων.

    Anthony Levandoski

    Πρόκειται για μία θρησκεία που, όπως λέει ο ίδιος, θα έχει ακόμη και το δικό της ευαγγέλιο (που ονομάζεται Το Εγχειρίδιο – The Manual), θα λειτουργεί κανονικά και θα διαθέτει πιθανώς και φυσικό τόπο λατρείας.

    Ποιος ο λόγος να θεωρήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη θρησκεία; Το ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει εξυπνότερη από τον άνθρωπο, άρα θα είναι ουσιαστικά μία θεότητα που θα καθορίζει τις τύχες του πλανήτη, λέει ο ιδρυτής της.

    Να σημειώσουμε ότι ο Anthony Levandowski βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στις Google και Uber. Η πρώτη κατηγορεί το πρώην στέλεχός της ότι βοήθησε την Uber να κλέψει δική της πνευματική ιδιοκτησία η οποία αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Ο Levandowksi είχε δημιουργήσει τη δική του startup με την ονομασία Otto η οποία πουλήθηκε στην Uber το 2016.

    Διαβάστε το απολύτως σοβαρό αφιέρωμα στον Levandowski από το Wired για τη νέα θρησκεία που δημιούργησε

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles