BREAKING

4

Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Google: Αποκτήστε iPhone και όχι Android, αν σας ενδιαφέρουν οι καλές φωτογραφίες!

Το όνομα του Vic Gundotra έχει συνδεθεί με το κοινωνικό δίκτυο Google+ από το οποίο αποχώρησε πριν λίγα χρόνια, όπως και από τον κολοσσό της αναζήτησης, συνολικά. Αν και ένα από τα υψηλόβαθμα και πιο αναγνωρισμένα πρώην στελέχη της Google, ωστόσο, o Gundotra δε διστάζει να εκφράσει τη γνώμη του σχετικά με το ότι τα Android smartphone δεν είναι τόσο καλά στη φωτογραφία, όσο οι προτάσεις της Apple.

gundotra

Όπως σημειώνει, ο κύριος λόγος για τον οποίο τα Android smartphones δεν μπορούν να έχουν καλές κάμερες, σε αντίθεση με το iPhone 7, είναι το γεγονός ότι είναι ανοικτού κώδικα και πρέπει να παραμένουν "ουδέτερα σε όλα τα σημεία”.

Vic Gundotra

Να τι γράφει αναλυτικά, δημοσιεύοντας φωτογραφίες των παιδιών του τραβηγμένες με ένα iPhone 7:

Εδώ είναι το πρόβλημα: Είναι το Android. Το Android είναι ένα open source (κυρίως) λειτουργικό σύστημα που πρέπει να είναι ουδέτερο σε όλες τις πλευρές. Αυτό ακούγεται καλό, μέχρι να φτάσεις στις λεπτομέρειες. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένα τηλέφωνο Samsung σε μπερδεύει όσον αφορά τις επιλογές που σου δίνει στη φωτογραφία. Πρέπει να χρησιμοποιήσω τη Samsung Camera; Ή την Android Camera; Τη Samsung Gallery ή το Google Photos;

Ο Gundotra, συνέχισε σημειώνοντας ότι, για να μπορέσει η Google να εφαρμόσει καινοτομίες άλλων εταιρειών, όπως η Samsung, η LG και η HTC, μέσω του κατάλληλου API, θα χρειαστούν χρόνια. Μια άλλη πτυχή που επισημαίνει ο πρώην VP της Google είναι το επίπεδο της "υπολογιστικής φωτογραφίας" (computational photography) που απαιτείται για τις κάμερες στις μέρες μας και το γεγονός ότι η Google έχει μείνει πίσω τελευταία σ’ αυτό το κομμάτι.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple αναπτύσσεται, καθώς δεν έχει όλους αυτούς τους περιορισμούς και οι καινοτομίες της μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στα iPhone με μια απλή ενημέρωση λογισμικού.

Να τι γράφει χαρακτηριστικά:

"Η Apple δεν έχει όλους αυτούς τους περιορισμούς. Καινοτομεί στο hardware και, απλά ενημερώνοντας το software με κάθε τελευταία καινοτομία της (όπως το portrait mode), τη διαθέτει στους καταναλωτές. Τελικά: αν νοιάζεσαι για τη φωτογραφία, αποκτάς ένα iPhone. Αν δε σε νοιάζει να είσαι λίγα χρόνια πίσω, αγοράζεις Android."

Πώς κρίνετε αλήθεια την άποψη του πρώην VP της Google; Συμφωνείτε με την άποψη του Gundotra ή πιστεύετε ότι το γεγονός ότι δεν εργάζεται πλέον στην Google τον έχει επηρεάσει στη γνώμη του σχετικά με τις κάμερες των Android σε σύγκριση με αυτές των προτάσεων της Apple;

4 Comments

 • Giannis
  4 Αυγούστου 2017 at 08:25

  Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και ανεξάρτητοι οργανισμοί όπως ο dxomark που κάνουν αντικειμενικές και ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ αξιολογήσεις καμερών κινητών τηλεφώνων, και όχι μόνο. Πληκτρολογήστε στην αναζήτηση στο Google: «dxomark mobile scores». Οι αξιολογήσεις γίνονται με βάση επιστημονική μέθοδο, και όχι με το στυλ του νεο-‘Ελληνα που σκέφτεται ως εξής: “αγόρασα iPhone που κοστίζει 1.000 ευρώ, άρα θα έχει και λογικά την καλύτερη κάμερα.” Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα αυτά, η καλύτερη κάμερα σε κινητό τηλέφωνο αυτή την στιγμή ανήκει στο HTC U11. Που φυσικά, είναι κινητό android. Το iPhone 7 έχει βεβαίως και αυτό εξαιρετική κάμερα, ωστόσο εύκολα θα παρατηρήσει κανείς ότι με λιγότερα από τα μισά χρήματα που κοστίζει το iPhone, αγοράζεις κινητά android με εξαιρετική κάμερα επίσης. ‘Αρα λοιπόν κάθε άλλο παρά “value for money” αποδεικνύεται και με αδιάσειστα στοιχεία η αγορά ενός iPhone, και στον τομέα της κάμερας. Επίσης αποδεικνύεται με τον πλέον αδιαμφισβήτητο και αντικειμενικό τρόπο ότι τα λεγόμενα του εν λόγω κυρίου είτε προέρχονται από καθαρό μίσος που τον έδιωξαν από την Google, είτε τα έχει «πάρει» από την apple για να διαφημίσει την κάμερα του iPhone 7 που βρίσκεται στην… πέμπτη θέση από την κορυφή στην αξιολόγηση στις κάμερες κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα πάντα με τον αξιόπιστο οργανισμό που τα αποτελέσματα του τα εγκρίνουν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές, δηλαδή τον dxomark.

 • Πάνος
  3 Αυγούστου 2017 at 15:26

  κλάιν μάιν, εδω ειναι η παγκοσμια καταταξη αξιολογησης κινητων βασει καμερας
  και το iphone 7 εμφανιζεται καπου στο πολυ βαθος, να πειτε στον κυριο!
  http://www.dxomark.com/Mobiles

 • τομ
  2 Αυγούστου 2017 at 09:35

  Ο πολεμος των εταιρειων εχει να κανει με χρηματα και είναι κατανοητό, η ταύτιση μερικών με τις εταιρείες όμως καταντά ψυχωτικό, οι φωτογραφίες των τηλεφώνων καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό απο μας γιατι ετσι και αλλιως ποτε δεν ειχαμε ορεξη για υπερ-τελειες φωτογραφίες…

 • Christos
  1 Αυγούστου 2017 at 23:16

  If you care about photos…get a camera.
  For everything else…get an Android mobile phone!!!