14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Project Flashpoint: Μάθετε πως θα παίξετε εντελώς FREE 36.000 Flash-based games!

    Όσοι ασχολούνται με τον κόσμο του προγραμματισμού γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Flash μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει αποτελέσει «παρελθόν», καθώς η Adobe έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την επίσημη υποστήριξη του γνωστού Flash Player σε όλους τους web browsers, βάζοντας ουσιαστικά το Flash στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αυτή η κίνηση εννοείται ότι σημαίνει αυτόματα το «θάνατο» χιλιάδων Flash games, τα οποία βρίσκονται για χρόνια κάπου «ξεχασμένα» στο Internet. Ωστόσο, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και αυτό γιατί υπάρχει το Flashpoint, ένα πολύ ξεχωριστό project, στο οποίο περισσότερα από 36.000 «καταδικασμένα» Flash Games όχι μόνο βρίσκουν καταφύγιο, αλλά παράλληλα μπορούν να είναι playable offline!

    Από το 2017 η Adobe σε συνεργασία με το Facebook, την Apple, την Microsoft και την Google εργάζεται πάνω στην ομαλή μετάβαση χιλιάδων Flash-based εφαρμογών είτε στη Unity, είτε στην HTML5, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί τίτλοι που μοιραία θα χάσουν το… τρένο της εξέλιξης. Το Flashpoint Project της ομάδας BlueMaxima ουσιαστικά αναλαμβάνει να περισώσει τους προαναφερθέντες τίτλους, κάνοντας χρήση Open-Source τεχνολογίας που δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε χρήστη να κατεβάσει και να παίξει χιλιάδες games ή εφαρμογές με μόλις δύο click. Και μπορεί κατά βάση τα συγκεκριμένα games να φαίνονται αρκετά απλοϊκά σε σύγκριση με τα σημερινά στάνταρ, παρόλα αυτά μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να χρησιμεύσουν για ένα σύντομο… break! Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι τίτλοι αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του gaming, καθώς πολλοί game developers έμαθαν να δημιουργούν πάνω σε αυτά. Για αυτό δεν χάνετε εάν κάνετε μια επίσκεψη στο https://bluemaxima.org/flashpoint/ για να κατεβάσετε είτε το full πακέτο (είναι γύρω στα 290GB, για αυτό θα χρειαστείτε οπτική ίνα) ή να προτιμήσετε τον απλό launcher που σας επιτρέπει να κατεβάσετε στο PC σας και να παίξετε το Flash game της επιλογής σας!

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles