18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Project SkyBender. Internet από… drones 40 φορές πιο γρήγορο από το 4G δοκιμάζει η Google!

    H Google εργάζεται υπό άκρα μυστικότητα σε μία διαστημική βάση στο New Mexico, με στόχο την κατασκευή πομποδεκτών και τη δοκιμή τους με Internet drones τροφοδοτούμενων από ηλιακή ενέργεια, σε μία νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται Project SkyBender, όπως αποκαλύπτει σε σχετικό report της η Guardian.

    new-mexico-spaceport-center
    Το γραφείο του πύργου ελέγχου στο New Mexico Spaceport Center όπου η Google δοκιμάζει τα ηλιακά drones της.

    Η εταιρεία φέρεται να έχει μισθώσει για το λόγο αυτό μία τεράστια έκταση της Virgin Galactic στο Spaceport America κοντά στην πόλη Truth or Consequences. Ο κεντρικός άξονας του Project SkyBender φαίνεται να είναι η τεχνολογία millimeter waves, η οποία μπορεί να μεταφέρει gigabits δεδομένων ανά δευτερόλεπτο σε ταχύτητες έως 40 φορές γρηγορότερες απ’ αυτές του 4G LTE.

    Τα mm-waves θεωρούνται το μέλλον στην τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων με υψηλές ταχύτητες και μπορούν να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά των 5G mobile networks. Το κύριο πλεονέκτημα τους είναι η πρόσβαση σε ένα νέο φάσμα καθώς το υπάρχον φάσμα συχνοτήτων κινητής είναι υπερπλήρες. Προσφέρουν ωστόσο μικρότερη εμβέλεια απ’ ότι το σημερινά δίκτυα κινητής και μπορούν εύκολα να επηρεαστούν από καιρικές συνθήκες όπως η βροχή, η ομίχλη και το χιόνι. H Google και άλλες εταιρείες που πειραματίζονται πάνω στην τεχνολογία θα μπορούσαν να βελτιώσουν πάντως τις δυνατότητές της αλλά και τη δυνατότητα μετάδοσης σε μεγάλες αποστάσεις.

    Spaceflight Operations Center control tower
    Άποψη του διαδρόμου στο Spaceflight Operations Center control tower.

    Η Google δοκιμάζει το Project SkyBender με ένα -προαιρετικά επανδρωμένο- αεροσκάφος που ονομάζεται Centaur καθώς και ηλιακά drones που έχουν κατασκευαστεί από το τμήμα Titan της εταιρείας που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά της Titan Aerospace το 2014 και το οποίο μας έχει απασχολήσει και όταν δημοσιεύσαμε τις πρώτες πληροφορίες για το Project Titan.

    Σύμφωνα με την Guardian, ο αμερικανικός κολοσσός έχει συμφωνία με την  Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) στις ΗΠΑ για σχετικές δοκιμές έως τον Ιούλιο, πληρώνει 1.000 δολάρια την ημέρα στην Virgin Galactic για την ενοικίαση των εγκαταστάσεων και έχει επενδύσει περί τα 300.000 δολάρια για την κατασκευή των υποδομών της έως τώρα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles