16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    «Προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα της Τεχνολογίας»: Μια διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες

    Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET S.A.), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργανώνει μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την ενθάρρυνση των γυναικών στον Τομέα της Τεχνολογίας.  Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Women in Tech Greece», διοργανώνεται η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για τις ευκαιρίες που υπάρχουν και τις προκλήσεις που δημιουργούνται για επαγγελματική σταδιοδρομία και εξέλιξη στον τομέα της Τεχνολογίας.

    Στην εκδήλωση που θα γίνει διαδικτυακά στις 29 Μαρτίου στις 6 μ.μ. συμμετέχουν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  κος Κυριάκος Πιερρακάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας,  κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ Α.Ε., κος Στέφανος Κόλλιας.

    Την εκδήλωση θα συντονίσει η συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top και συγγραφέας, κα Στέλλα Κάσδαγλη.

    Συμμετέχουν με ομιλίες εκπρόσωποι φορέων, που αναδεικνύουν και προωθούν δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στις τεχνολογίες:

    Η κα Αναστασία Καραγιάννη, συν ιδρύτρια της DATAWO, η κα. Ευαγγελία Μπαλατσού, ιδρύτρια του Greek Girls Code, o κος Αντώνης Παπαδόπουλος, Executive Director του Mataroa, η κα Στέλλα Ψαρρού, Διευθύντρια του Socialinnov και η κα Μαίη Ζαννή, συν ιδρύτρια και Πρόεδρος του Women Act.

    Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των συμπερασμάτων από την κα. Ευγενία Λόκανα, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Ψηφιακών Ικανοτήτων ΕΔΥΤΕ.

    Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν μέσα από τις εμπειρίες, τα αιτήματα αλλά και τις καλές πρακτικές, θα αποτελέσουν το έναυσμα για την προώθηση του σκοπού και των στόχων της Πρωτοβουλίας για την ανάληψη αναγκαίων δράσεων, τόσο στον Δημόσιο όσο και τον Ιδιωτικό Τομέα.

    Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα διεξαχθεί διαδικτυακά.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν, μέσω του σχετικού συνδέσμου στη σελίδα https://womenintechgreece.gr/.

    Χρήσιμοι Σύνδεσμοι και Πληροφορίες

    Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – GRNET

    Πρωτοβουλία https://womenintechgreece.gr/

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles