BREAKING

0

Προμηθέας: Επιστροφή στο διάστημα και τον τρόμο

Είτε sequel, είτε prequel, είτε original, ο Προμηθέας σηματοδοτεί την επιστροφή του Ridley Scott στο alien διάστημα, το περιβάλλον που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον. Ένα γεγονός που σε ένα 24ώρο από σήμερα, στις 7 Ιουνίου, θα αποδειχθεί ξανά περίτρανα. Μέχρι την αυριανή έξοδο της ταινίας στους κινηματογράφους λοιπόν -προβάλλεται από χθες 5/6 σε 3D, ιδού λίγα ακόμα info για να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Γιατί κανείς δεν ξέρει το διάστημα όπως ο Ridley Scott...

* Το φιλμ λαμβάνει χώρα στο ίδιο σύμπαν όπως το Alien, κατά 30 χρόνια μόνο νωρίτερα.

* Πόσο μυστικό ήταν το story; Οι ηθοποιοί μπορούσαν να διαβάσουν το σενάριο μόνο κάτω από επιτήρηση!

* Αυτό που αρκεί να ξέρετε είναι πως το διαστημόπλοιο Προμηθέας εξερευνά ένα εξελιγμένο εξωγήινο πολιτισμό. Το τι θα ανακαλύψει, αφήστε το να σας το δείξει ο Scott…

* Η Noomi Rapace πήρε τελικά το ρόλο της αρχαιολόγου επιστήμονα Ελίζαμπεθ Σο, κερδίζοντας τις Anne Hathaway, Natalie Portman, Gemma Arterton, Carey Mulligan και Abbey Cornish.

* Ναι, ναι, στο φιλμ κάνει pushups γυμνή η Charlize Theron, που υποδύεται την μυστηριώδη, βασίλισσα των πάγων, Meredith Vickers.

* Εννοείται πως ο HR Giger επέστρεψε για να βάλει το χεράκι του στο σχεδιασμό των προγόνων των Aliens.

* Τα κλασικά Alien τέρατα που γνωρίζατε πάντως ξεχάστε τα… Έχει τελειώσει με αυτά ο Scott!

* Tο 3D παίζει το δικό του ξεχωριστό ρόλο στο φιλμ, ωστόσο η εντολή του Scott ήταν να συγκρατηθεί το CGI υλικό στα πλέον απαραίτητα.

* Γιατί ονόμασε το φιλμ Προμηθέας ο Scott; Γιατί «είναι η ιστορία της δημιουργίας. Των θεών και του ανθρώπου που αντιτάχθηκε σ’ αυτούς».

* Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ο Michael Fassbender και όχι οι James Franco και Ben Foster όπως είχε κάποτε ακουστεί.

* Ο Fassebender για να μπει στο ρόλο του android David, είδε –τι άλλο;- το Blade Runner.

* Η πρώτη σκηνή της ταινίας που θυμίζει ένα “beginning of time” σκηνικό, γυρίστηκε στο κατάλληλο για κάτι τέτοιο ηφαιστειακό τοπίο της Ισλανδίας.

* Άλλα μέρη που έγιναν τα γυρίσματα ήταν Καναδάς, Αγγλία, Ισπανία και Σκωτία.

* Ανάμεσα σ’ αυτά που χρειάστηκαν για τα γυρίσματα του φιλμ ήταν και μία τεράστια δεξαμενή νερού!

* Η viral καμπάνια της ταινίας ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου με ένα video που έδειχνε τον Guy Pearce να βγάζει ένα λόγο, υποδυώμενος τον ρόλο του Peter Weyland. «Ήταν» στα 2023 και μιλούσε για το όραμά του για το μέλλον...

* Το σενάριο που φανταζόταν ο Scott απαιτούσε ένα budget 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Τελικά αυτό που έγραψαν οι Jon Spaihts και Damon Lindelof το έριξαν στα 160, προς μεγάλη χάρα της 20th Century Fox.

* «Να σας κατατρομάξω»... Αυτό απάντησε ο Scott στην ερώτηση ποιος είναι ο απόλυτος στόχος της ταινίας.

* Ο Scott έχει κάνει δύο εκδοχές της ταινίας, PG-13 και R-rated.

* O James Cameron είχε ξεκινήσει να δουλεύει πριν από δέκα χρόνια επάνω σ’ ένα πιθανό πέμπτο Alien φιλμ. Τον πρόλαβε –ευτυχώς- το απογοητευτικό Alien Vs Predator κόβοντας του κάθε διάθεση.

* Οι πιθανότητες για ένα sequel έχουν μείνει ήδη ανοιχτές...

0 Comment