23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Προσοχή: Επικίνδυνη ηλεκτρική φριτέζα κυκλοφορεί στην αγορά

    Επικίνδυνη ηλεκτρική φριτέζα που φέρει την εμπορική επωνυμία: BAUMANN / Μοντέλο: KL-RD516 και χώρα κατασκευής την Κίνα, εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

    Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της σχετικής Οδηγίας που αφορά τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD) και εμπερικλείει ουσιαστικούς κινδύνους ασφάλειας για το χρήστη, εντοπίστηκε και κλήθηκε ο εισαγωγέας του συγκεκριμένου προϊόντος να προβεί σε εθελοντική απόσυρσή του από την αγορά.

    Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών προτρέπει τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το πιο πάνω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν άμεσα στον πωλητή δηλαδή από το κατάστημα από το οποίο το έχουν αγοράσει.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο, σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται σε αντικατάσταση του προϊόντος. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που πλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο 2 ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντα ο τελικός πωλητής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles