21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα απάτη τύπου “scam”

    Μεγάλη απάτη τύπου “scam” βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες μέρες. Η απάτη στήθηκε από επιτήδειους που αποστέλλουν παραπλανητικά μηνύματα sms που φέρουν το όνομα της εταιρείας Stephanis, σε χιλιάδες παραλήπτες – χρήστες κινητής τηλεφωνίας – με τα οποία ενημερώνονται ότι επιλέχθηκαν και συγκαταλέγονται ανάμεσα στους τυχερούς… αγοραστές που κερδίζουν πλούσια δώρα, παραπέμποντας τους μάλιστα σε link για να ενημερωθούν για την διαδικασία παραλαβής του δώρου τους.

    Στην συνέχεια ο ανυποψίαστος επισκέπτης του link, ανακατευθύνεται από τους επιτήδειους σε διαδικτυακό ισότοπο που αν και φέρει το λογότυπο της εταιρείας Stephanis, δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία, ζητώντας τους μάλιστα να δώσουν προσωπικά στοιχεία, όπως email, στοιχεία πιστωτικής κάρτας κλπ.

    Πάρτε πιο κάτω μία ιδέα πως λειτουργούν οι απατεώνες:

    Αποτέλεσμα της όλης άπατης που έστησαν οι επιτήδειοι, ήταν να κατακλυστεί σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας Stephanis από πολίτες, οι οποίοι εκ των υστέρων διαπίστωναν ότι είχαν πέσει θύματα των απατεώνων.

    Σε επικοινωνία που είχε το digitallife με την εταιρείας Stephanis, η διεύθυνση της εταιρείας επισήμανε οτι πρόκειται για παραπλανητικά μηνύματα που δεν έχουν καμία σχέση την εταιρεία.

    Τέλος, η εταιρεία Stephanis, συμβουλεύει τον κόσμο να μην συμπληρώσει οτιδήποτε στοιχεία στο link του κακόβουλου sms.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles