13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Προσοχή! Νέο άκρως επικίνδυνο Android malware «μεταμφιέζεται» σε System Update!

    Τα malware ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους «μπελάδες» που θα πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, όλοι οι χρήστες. Οι hackers είναι άλλωστε γνωστό ότι δεν εφησυχάζουν ποτέ και βρίσκουν πάντοτε ευφάνταστους τρόπους για να κάνουν τη ζωή όλων των χρηστών πιο δύσκολη. Πάρτε για παράδειγμα ένα άκρως επικίνδυνο Android malware, το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα και το οποίο έχει το κακό συνήθειο να… μεταμφιέζεται σε System update!

    Η ειρωνεία του πράγματος βέβαια είναι ότι τα system updates κυκλοφορούν για να διορθώσουν παραλείψεις και κενά ασφαλείας, ενώ το συγκεκριμένο malware αντιγράφει αυτή τη διαδικασία. Το θετικό είναι ότι σύμφωνα με τους ερευνητές της εταιρείας Internet Security, Zimperium, το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό θα πρέπει να γίνει download από ένα συγκεκριμένο third-party site, οπότε ο χρήστης που είναι «υποψιασμένος» μπορεί εύκολα να αποφύγει τη… ζημιά. Όσον αφορά το τι κάνει το malaware «μασκαράς», ουσιαστικά μπορεί να υποκλέψει instant messaging μηνύματα, να κατασκοπεύσει το history του browser, τις αναζητήσεις και τα bookmarks του χρήστη, να κλέψει data και notifications, ακόμη και να ηχογραφήσει τηλεφωνικές κλήσεις και να τραβήξει φωτογραφίες με την κάμερα του κινητού, χωρίς ο χρήστης να το αντιληφθεί. Για αυτό εάν δείτε να σας σκάει ένα system update από το πουθενά, το οποίο στη συνέχεια να σας παραπέμπει σε ένα άλλο site, καλό θα ήταν να μην αποδεχτείτε την πρόσκληση για εγκατάσταση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles