23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πρόστιμο 1,1 δισ. ευρώ επέβαλε στην Apple η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Γαλλία

    Το μεγαλύτερο χρηματικό πρόστιμο -ύψους 1,1 δισ. ευρώ- που έχει επιβληθεί ποτέ από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού στην Γαλλία, καλείται να πληρώσει η Apple. Η συγκεκριμένη υπόθεση εξέτασε το αν και κατά πόσο η αμερικανική εταιρεία όριζε, πιέζοντας τους συνεργάτες της, την εναρμόνιση τιμών των προϊόντων της μεταξύ του δικού της δικτύου καταστημάτων και των υπόλοιπων σημείων λιανικής πώλησης στην Γαλλία .

    Όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης οι αρχές ανταγωνισμού της Γαλλίας έκριναν ένοχη την Apple γιατί καταχράστηκε τη θέση της στο δίκτυο διανομής της, ακολουθώντας ένα μοντέλο που πρακτικά δεν άφηνε το περιθώριο στους συνεργάτες της να ακολουθούν ανεξάρτητη εμπορική πολιτική.

    Πρόστιμο 76 εκατομμυρίων και 63 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα επιβλήθηκε επίσης σε δύο εταιρείες χονδρικής συνεργάτες της Apple, την Tech Data και την Ingram Micro, οι οποίες ήταν υπεύθυνες για την διανομή των προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας στα υπόλοιπα σημεία πώλησης στην Γαλλία , εκτός των Apple stores, για παράνομη συμφωνία τιμών.

    Η Apple ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση. Όπως μαρτυρούν οι πρώτες δηλώσεις από πλευράς Apple, δεν απορρίπτονται οι κατηγορίες των γαλλικών αρχών,  σημειώνεται όμως ότι αντίστοιχη πολιτική ακολουθείται εδώ και 30 χρόνια από πολλές εταιρείες σε διάφορους κλάδους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles