12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Πρόστιμο 60.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην εταιρεία Dealber

    Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης γνωστοποίησε επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρεία “DEALBER I.K.E.” με έδρα στην Καλλιθέα για παραβίαση των διατάξεων περί Προστασίας Καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά.

    dealber

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, την οποία αναμεταδίδει σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνιος Παπαδεράκης έκανε δεκτή την εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή για επιβολή προστίμου, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση και τη βαρύτητα της παράβασης των παραπάνω διατάξεων, καθώς και τις συνέπειες που έχει στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

    Η εταιρεία DEALBER I.K.E δραστηριοποιείται στην εμπορία αγαθών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών εξ αποστάσεως και διατηρεί σχετικό ηλεκτρονικό κατάστημα.

    Σε βάρος της εταιρείας έχουν ήδη εκδοθεί εντός του έτους άλλες δύο αποφάσεις επιβολής χρηματικού προστίμου, συνολικού ποσού €45.000 για παράβαση των παραπάνω διατάξεων, καθώς πλήθος καταναλωτών κατήγγειλαν στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι, ενώ διενήργησαν συναλλαγή με την εταιρεία, δεν παρέλαβαν ποτέ τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που αγόρασαν από αυτή.

    Η Dealber, από την πλευρά της, σημειώνει ότι η απόφαση δεν είναι οριστική και διατηρεί το δικαίωμα ενστάσεως εντός 60 ημερών το οποίο και θα ασκήσει. Επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε νέο δημοσίευμα σε περίπτωση που η εκδίκαση της ένστασης δικαιώσει την εταιρεία, καθιστώντας σαφές ότι το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει απλά την απόφαση του Υπουργείου, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό αυτής. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles