20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Πρόστιμο σε δύο σελίδες του Facebook επέβαλε η Κυπριακή Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

    online-shopping

    Στην έκδοση διοικητικής Απόφασης για παράβαση του νόμου περί των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών, προχώρησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή εναντίον εμπορευόμενου σε σελίδες στο «Facebook», με τις ονομασίες «ALEXANDRA PERTIOSAN» και «ΕΞΥΠΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ».

    Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε έπειτα από έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία, σχετικά με παράβαση προνοιών του πιο πάνω Νόμου από της συγκεκριμένες σελίδες. Μετά από την αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων, η Υπηρεσία επέβαλε στον εμπορευόμενο διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ.

    Όπως διαπιστώθηκε, στις πιο πάνω σελίδες διατίθενται προϊόντα προς πώληση, χωρίς να παρέχεται η προβλεπόμενη προσυμβατική ενημέρωση στους καταναλωτές, ούτε οι αναγκαίες σχετικές πληροφορίες για το δικαίωμα υπαναχώρησης. Επιπρόσθετα, δεν παρασχέθηκε στους παραπονούμενους καταναλωτές το δικαίωμα υπαναχώρησης, που με βάση αυτό οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα ακύρωσης της παραγγελίας τους εντός δεκατεσσάρων ημερών μετά την ηλεκτρονική  αγορά που πραγματοποίησαν, ή την επιστροφή του προϊόντος δεκατέσσερις μέρες μετά την ημερομηνία παραλαβής του.

    Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία οι καταναλωτές έχουν επίσης το δικαίωμα υπαναχώρησης εντός δώδεκα μηνών μετά το πέρας της αρχικής προθεσμίας, σε περίπτωση που δεν ενημερωθούν γενικά για το συγκεκριμένο δικαίωμα τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles