21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πρώτες εικόνες από την εικονογραφημένη έκδοση του Game of Thrones!

    Και ενώ περιμένουμε να παρακολουθήσουμε το έκτο βιβλίο του George R.R. Martin,  το The Winds of Winter στις μικρές οθόνες το επόμενο καλοκαίρι, σε λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου, θα δούμε ένα νέο βιβλίο, που θα κάνει όλους τους φαν του Game of Thrones να τρέξουν στα μαγαζιά (ή στα e-shops). Προς τιμή της 20ης επετείου ύπαρξης των διάσημων βιβλίων, τα οποία οδήγησαν στην πιο διάσημη τηλεοπτική σειρά σε όλο τον κόσμο, η Random House δημιούργησε μια εικονογραφημένη έκδοση του πρώτου βιβλίου του Martin, το A Game of Thrones.

    df

    Πρόκειται για ένα επιχρυσωμένο σκληρόδετο βιβλίο των 896 σελίδων, που περιλαμβάνει μια νέα εισαγωγή από τον επαγγελματία του είδους, John Hodgman, και φυσικά 73 ασπρόμαυρες και 8 έγχρωμες εικονογραφήσεις (νέες και παλιές), που απεικονίζουν πλήρως τα κεφάλαια.

    game of thrones

    Η Anne Groell είναι μια από τους καλλιτέχνες, καθώς σχεδίαζε τα τα έργα του Martin σχεδόν από την αρχή της ύπαρξης τους, ενώ έχει βάλει το χεράκι της σε διάφορες εικονογραφημένες νουβέλες, ιστορικά κείμενα και άλλες εκδόσεις. Ο Martin επέλεξε επίσης τον Marc Simonetti, ο οποίος φιλοτέχνησε την πάνω εικόνα, καθώς όπως ο ίδιος είπε, ήθελε οι αναγνώστες του να δουν πως ακριβώς φαντάστηκε τον σιδερένιο θρόνο, που κατασκευάστηκε από εκατοντάδες σπαθιά των Targaryen. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του πως η νέα εικονογραφημένη έκδοση μπορεί να παρουσιάσει καλύτερα στους αναγνώστες τον κόσμο του Martin, όπως ακριβώς τον φαντάστηκε ο ίδιος δηλαδή. Οι εικονογραφήσεις του Simonetti είναι αρκετά παλιές, όμως κάποιες από το αυτές επανασχεδιάστηκαν.

    ffd

    Η Groell διάλεξε οκτώ χαρακτηριστικές εικόνες από το βιβλίο, μεταξύ των οποίων την ανακάλυψη των λύκων όταν ήταν κουτάβια, τον Jaime και την Cersei, την Daenerys με τους δράκους και ένα πορτρέτο του Ned Stark.

    game of thrones

    Βασικά οι περισσότερες εικονογραφήσεις δεν θυμίζουν καθόλου όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στην τηλεοπτική σειρά, κυρίως λόγω κάποιων νομικών θεμάτων. Όμως, το ενδιαφέρον βρίσκεται στις διαφορές μεταξύ της απόδοσης της παραγωγής του HBO και το όραμα του Martin, όπως το αποτύπωσαν οι καλλιτέχνες. Το σπουδαίο είναι ότι δόθηκε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε να είναι ακριβώς όπως περιγράφονται στα βιβλία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles