14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πρώτες ματιές στην AOC Agon PD27 Porsche Design: «High-tech… Perfection»!

    Η AOC γνωρίζουμε ότι αποτελεί ένα brand που εδώ και καιρό «μιλάει» στις καρδιές των φανατικών και (πάντοτε απαιτητικών) gamers. Με λύσεις για κάθε «τσέπη» και ενσωματώνοντας πάντοτε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα προϊόντα της, η AOC κάθε φορά που έχουμε τη δυνατότητα να τεστάρουμε ένα προϊόν της, μας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο πολύ θεωρεί το gaming «σοβαρή υπόθεση». Κάθε monitor που ανήκει στo προϊοντικό portfolio της AOC ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία, εργονομικό σχεδιασμό και φυσικά μια premium φιλοσοφία που την κάνει να ξεχωρίζει σε σύγκριση με τα brands που κυκλοφορούν στην αγορά. Ωστόσο, όπως αναφέρει και μια σοφή παροιμία, εχθρός του καλού είναι μόνο το… καλύτερο, για αυτό και η AOC πάντοτε αναζητάει εκείνο το στοιχείο που θα την κάνει να ξεχωρίσει. H συνεργασία της με την Porsche Design για τη δημιουργία του Agon PD27, ενός gaming monitor που φέρνει στοιχεία από το DNA των δύο εταιρειών, ενωμένα σε ένα άκρως γοητευτικό και ελκυστικό σύνολο, το οποίο θα συζητηθεί πολύ στις τάξεις των fans του gaming…

    Όταν η ιστορία μεταμορφώνεται σε… τεχνολογία και υψηλό design!

    Παρακολουθώντας την ειδική online παρουσίαση στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του Agon PD27 είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια καλή γεύση για τις δυνατότητες του και δεν σας κρύβουμε ότι η νέα designάτη πρόταση της AOC και της Porsche Design, μας ενθουσίασε. Όμως καλύτερα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… O κ. Stefan Sommer, Director Marketing and Business Management της AOC Europe, άνοιξε την online παρουσίαση, θυμίζοντας σε όλους μας την τεράστια δυναμική του AOC brand όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στο κόσμο.

    Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η AOC μαζί με την Philips κατέχουν τη 3η θέση παγκοσμίως στις πωλήσεις monitors, ενώ η AOC βρίσκεται στην κορυφή των gaming monitors στην Ευρώπη. Αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν η ηλικία της AOC ανέρχεται στα… 86 έτη, όταν ξεκίνησε της λειτουργία της με την ονομασία: «Admiral Overseas Corporation», ενώ από το 1967 έχει μπει δυναμικά στο προσκήνιο των τηλεοράσεων και displays. Fast forward στο πιο «κοντινό» παρελθόν, από το 2014 η AOC καλύπτει τόσο τους λάτρεις του casual gaming (G-Series), όσο και τους πιο «έμπειρους» gamers με το premium sub-brand AGON (το οποίο πραγματοποίησε το πετυχημένο ντεμπούτο του το 2017).

    Όπως τόνισε ο κ. Sommer, μέσα σε όλες τις δεκαετίες που μεσολάβησαν από τα 30s μέχρι σήμερα πολλά πράγματα μπορεί να άλλαξαν, όμως η δίψα για περισσότερη καινοτομία και εξέλιξη αποτελούσε πάντοτε το χαρακτηριστικό γνώρισμα της γνωστής εταιρείας. Σύμφωνα με τον Director Marketing and Business Management της AOC Europe, η μεγάλη επιτυχία των προϊόντων της AOC συνίσταται στην ύπαρξη 6 διαφορετικών στοιχείων, καθώς η ταχύτητα, η εξέλιξη, η υψηλή λειτουργικότητα, η ευχρηστία, η απόδοση και ο αποκλειστικός χαρακτήρας συνθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα πρέπει να διαθέτει ένα monitor της AOC. Το νέο AGON PD27 που φέρει την «unique» σχεδιαστική υπογραφή της Porsche Design δεν θα μπορούσε παρά να διακρίνεται για όλα τα παραπάνω, μόνο που η Porsche αυτό που κάνει είναι να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα», δημιουργώντας ένα μοναδικό φουτουριστικό design που περνάει τα gaming monitors σε άλλο level.

    Όμως για τον εν λόγω ξεχωριστό (και… «space») σχεδιασμό ανέλαβε να μιλήσει ο Roland Heiler, Chief Design Officer της Porsche Design. Ο κ. Heiler μας ταξίδευσε στην μοναδική ιστορία του Porsche Design, αναφερόμενος σε μια σειρά από τα πιο εμβληματικά προϊόντα που έφεραν την σχεδιαστική υπογραφή του γνωστού brand. Από την θρυλική 911 το 1963, στο ξεχωριστό ρολόι Chronograph και από τα κινητά της Sagem και της Blackberry στην απίστευτη 911 soundbar (που κυκλοφόρησε το 2018), η Porsche Design πάντοτε παρέδιδε «μαθήματα» για το πως θα πρέπει να είναι η μορφή του καινοτόμου design. Ο κ. Heiler μας υπενθύμισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στην AOC με την Porsche Design ξεκίνησε το 2017 με την PDS241, ένα monitor που απέσπασε διθυράμβους για το design του και για αυτό και τιμήθηκε με το Red Dot Design Award. To Agon PD27 όμως προχωράει ένα βήμα παραπέρα, καθώς μόνο και μόνο το γεγονός ότι απευθύνεται στο απαιτητικό κοινό των gamers, αυτό ήταν κάτι που ανέβασε αυτόματα το επίπεδο της σχεδιαστικής πρόκλησης για τους ανθρώπους της Porsche Design.

    Δανειζόμενο στοιχεία από το racing παρελθόν της Porsche, το PD27 αποτελεί την συνένωση του σοφιστικέ σχεδιασμού με την state-of-the art υψηλή τεχνολογία. H industrial αισθητική δένει άψογα με τις υψηλές επιδόσεις και η τελεία αρμονία που εκπέμπει το μινιμαλιστικό του profile είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιάσουν τους «ψαγμένους» PC gamers, οι οποίοι θέλουν δίπλα από το πανίσχυρο gaming rig τους να υπάρχει ένα monitor πολλών… οκτανίων. Κάθε σχεδιαστική γραμμή και κάθε εκατοστό του Agon PD27 απορρέει ένα feeling αρμονίας, industrial αισθητικής και ξεχωριστής ισορροπίας και το asymmetrical metal stand (που θυμίζει τον κυλινδρικό θάλαμο ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου) δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια ακόμη ένδειξη της μοναδικής τόλμης που το διακρίνει. Μάλιστα, η δυνατότητα της προβολής των λογοτύπων της Porsche και της AOC, σε συνδυασμό με τον ambient ατμοσφαιρικό φωτισμό που περιβάλλει το monitor και φωτίζει την πίσω πλευρά του, αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό που σίγουρα θα λατρέψει η gaming community.

    Όχι μόνο looks αλλά και απόδοση… αγωνιστικού αυτοκινήτου!

     Και μπορεί το αποτέλεσμα της εξωτερικής εμφάνισης της απλώς να… μαγεύει, όμως η AOC Agon PD27 δεν θα μπορούσε να κερδίσει τους απαιτητικούς gamers μόνο με τον σχεδιασμό της, καθώς είναι γνωστό ότι οι gamers ποντάρουν πολλά περισσότερα στον τομέα του performance. Για αυτό, τις μοναδικές δυνατότητες της AOC Agon PD27 ανέλαβε να τις αναλύσει ο κ. Carlos Sanchez, Product Manger της AOC Europe.

    Όπως τόνισε ο κ. Sanchez, η 27 ιντσών QHD (2Κ ανάλυση στα 2560×1440 pixels) οθόνη με VA Panel, φέρει μια σειρά από high-end features, που θα τραβήξουν τη προσοχή ακόμη και των πιο απαιτητικών. Με πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400 σε συνδυασμό με τα 550 nits φωτεινότητας και τα περισσότερα από τα 16 εκατ. χρώματα, η πρόταση της AOC ανεβάζει επίπεδο στον τομέα της ευκρίνειας και του ρεαλισμού στα visuals. H AOC στηρίζει την gaming οθόνη: Agon PD27 σε τρεις άξονες, δίνοντας έμφαση στη λειτουργία του variable synchronization (που αποτελεί ένα αποτέλεσμα της λειτουργίας AMD Freesync Premium Pro), τον απίστευτα υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα 240Hz και τον σχεδόν ανύπαρκτο χρόνο απόκρισης που ανέρχεται στα 0.5 ms (GTG)! Το AMD Freesync Premium Pro βοηθάει ώστε τα διάφορα transitions στην κίνηση να είναι σούπερ ομαλά, ενώ με τα 240Hz είναι σχεδόν βέβαιο ότι η έννοια του «motion blur» δεν υπάρχει καν στο «λεξιλόγιο» της AOC Agon PD27. Παράλληλα, ο ανύπαρκτος χρόνος απόκρισης αφήνει τις διάφορες παραφωνίες όπως το tearing ή το distortion της οθόνης… στο μακρινό παρελθόν.

    Επιπλέον, όπως κάθε ποιοτικό monitor που φέρει την σφραγίδα της AOC, το Agon PD27 υποστηρίζει flicker-free λειτουργία, low-input lag, στόχευση DiaplPoint για καλύτερα αποτελέσματα στα first-person shooters, αλλά και δυνατότητα μείωσης του μπλε φωτός που ως γνωστόν μπορεί να προκαλέσει κούραση των ματιών. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς ο κ. Sancez στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η κυρτότητα του panel της στα 1000R, εκτινάσσει τα επίπεδα του immersion στα ύψη. Ο δε ρυθμιζόμενος RGB φωτισμός που εκπέμπεται από το back plate της, αλλά και η ύπαρξη ενός wireless remote control (όπου με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να μεταβείτε on-the-fly από το ένα game mode στο άλλο), αν μη τι άλλο αποτελούν δύο extras που θα τα εκτιμήσουν και με το παραπάνω οι λάτρεις της λεπτομέρειας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το OSD Menu της AOC Agon PD27 διαθέτει πολλά gamin-oriented features, κάνοντας την επαφή με το monitor ακόμη πιο απολαυστική.

    Designed for any challenge!

    Η Agon PD27 αποδεικνύει ότι η AOC θέλει να αποχαιρετήσει με «άγριες διαθέσεις» το 2020, καθώς το νέο gaming monitor θα είναι διαθέσιμο μέσα στο μήνα που διανύουμε στις περισσότερες αγορές του κόσμου. Από όσα μπορέσαμε να συμπεράνουμε AOC και Porsche κάνουν πράξη αυτό που έλεγαν οι παλιοί: «Η ισχύς εν τη ενώσει» και πράγματι η τελευταία τους πρόταση θα κάνει τη καρδιά πολλών φανατικών gamers να σκιρτήσει, καθώς δεν θυμόμαστε κάποιο άλλο gaming monitor που να καταφέρνει να συνδυάζει με τόσο μεγάλη επιτυχία, το υψηλό performance με το αριστοτεχνικό design. Αναμφίβολα, η Agon PD27 πρόκειται για ένα μικρό τεχνολογικό κομψοτέχνημα και δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε να την γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα και στο αναλυτικό review της!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles