20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ψηφιακό Πρωτάθλημα Κύπρου: Μέχρι τις 8 Μαρτίου 2019 η υποβολή προτάσεων για προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας

    Μέχρι τις 8 Μαρτίου 2019 θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Ψηφιακό Πρωτάθλημα που συνδιοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

    Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα αποτελεί ουσιαστικά ένα διαγωνισμό που στοχεύει στην προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας και στην ενθάρρυνση, καλλιέργεια και προαγωγή της ανοιχτής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, άλλα φυσικά πρόσωπα / ομάδες, νεοφυείς, νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό θα πρέπει να ανήκουν σε μία από τις δύο πιο κάτω κατηγορίες:

    • Χρησιμοποιούν την τεχνολογία για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων ή/και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών (π.χ. αντιμετώπιση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών ή περιβαλλοντικών ζητημάτων).
    • Εστιάζουν στον σχεδιασμό και ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που να συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας(π.χ., eCommerce, FinTech, e-Learning, Artificial Intelligence, Smart Cities, e-Governance, e-Health, κ.ά.).

    Ο διαγωνισμός αποσκοπεί, επίσης, στην προώθηση νέων τάσεων στη παγκόσμια βιομηχανία, μέσα από ειδικά βραβεία σε συγκεκριμένες κατηγορίες τεχνολογιών αιχμής, οι οποίες δεν είναι τόσο διαδεδομένες στην Κύπρο.

    Σημειώνεται ότι σε όλες τις κατηγορίες θα προσφέρονται χρηματικά βραβεία ενώ για τις κατηγορίες μαθητών και φοιτητών θα προσφερθούν και υποτροφίες από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου σε συναφείς κλάδους. Παράλληλα, στην κατηγορία της φοιτητικής επιχειρηματικότητας θα δοθεί υποτροφία συμμετοχής στο EuropeanInnovationAcademy, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2019 στην Ιταλία και  την Πορτογαλία. Ο νικητής της εν λόγω κατηγορίας θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ των δυο προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν στις δυο χώρες.

    Περισσότερες πληροφορίες, έντυπα και δικαίωμα συμμετοχής για τον διαγωνισμό υπάρχουν διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο www.digital-championship.org.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles