11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πώς ένας 3D εκτυπωτής μπορεί να σε βοηθήσει να ανοίξεις ένα ζευγάρι… χειροπέδες

    Οι δυνατότητες ενός 3D εκτυπωτή είναι απεριόριστες – με κάποιες να έχουν πρακτική χρησιμότητα και κάποιες όχι και τόσο. Εδώ, όμως, έχουμε κάτι… ιδιαίτερο, που ίσως να μη χαροποιήσει ιδιαίτερα τις… αστυνομικές αρχές ανά τον πλανήτη.

    Φαίνεται, λοιπόν, ότι ένας 3D printer μπορεί να τυπώσει τα κατάλληλα… “αντικλείδια”, που θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε ένα ζευγάρι από… χειροπέδες.

    Τη συγκεκριμένη επίδειξη πραγματοποίησε ένας άνδρας με το όνομα “Ray”, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου “Hackers on Planet Earth” την προηγούμενη εβδομάδα. Τα “3D αντικλείδια” που τύπωσε κατάφεραν να “ανοίξουν” ζευγάρια από hi-end χειροπέδες ασφαλείας τόσο της γερμανικής εταιρείας Bonowi όσο και της βρετανικής Chubb.

    Ο “Ray” ισχυρίζεται ότι δημιούργησε τα αντικλείδια, πραγματοποιώντας μετρήσεις σε “αυθεντικά” κλειδιά που αγόρασε από το eBay. Δήλωσε, μάλιστα, ότι θα ανεβάσει τα CAD αρχεία στο Thingiverse, όχι για να χρησιμοποιηθούν για “δόλιους σκοπούς”, αλλά για λόγους επίδειξης, καθώς και για να τονίσει πόσο εύκολα μπορεί να παραβιάσει κανείς ένα ζευγάρι από χειροπέδες.

    Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία ανά τον κόσμο, αλλά και οι εταιρείας κατασκευής των χειροπέδων που κατάφερε να παραβιάσει ο “Ray”, σίγουρα δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα χαρούμενοι για το επίτευγμά του…

    Πηγή: Ubergizmo

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles