22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πώς μπορείς να “χακάρεις” μία τουαλέτα;

    Φαίνεται ότι στην εποχή που ζούμε κάθε είδους συσκευή έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί δυνητικά σε ένα “έξυπνο” gadget. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και με μία… τουαλέτα, όπως η “smart” πρόταση που ονομάζεται Satis, προέρχεται από έναν Ιάπωνα κατασκευαστή και μπορεί να ελεγχθεί με τη βοήθεια μίας εφαρμογής Android.

    SatisToilet

    Όπως οποιοδήποτε “έξυπνο” gadget ωστόσο, έτσι και μία “έξυπνη” τουαλέτα μπορεί να είναι “ευάλωτη” σε… επιθέσεις από hackers. Έτσι, η Trustwave Spiderlabs προειδοποιεί ότι ένας εισβολέας θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε μία τέτοια πρόταση, ελέγχοντάς την μέσω Bluetooth.

    Τι θα μπορούσε να πάθει η -πανάκριβη μεταξύ άλλων- Satis, από ένα “χακάρισμα”; Αν σκεφτούμε ότι στις “έξυπνες” δυνατότητές της περιλαμβάνονται ένα αυτόματο “κάθισμα”, ένα αποσμητικό, αυτόματο “flushing”, καθάρισμα αλλά και ενσωματωμένος φωτισμός και ηχεία, τότε πολλά μπορεί να προκαλέσει ένας hacker σ’ αυτήν.

    Καθώς η Android εφαρμογή συνδέεται μέσω ενός “εύκολου” Bluetooth pin (που είναι το 0000), ένας εισβολέας θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση, ώστε να… τραβάει συνέχεια το καζανάκι, να ανοιγοκλείνει το καπάκι, να ενεργοποιεί το σύστημα… μπιντέ κ.λπ. Περισσότερο σαν “φάρσα” μας ακούγεται και, μεταξύ μας, όσοι δώσουν τα 5.000 δολάρια που απαιτεί η Satis για την αγορά της, μπορεί και να αξίζουν μία τέτοια πλάκα από τους φίλους τους…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles