19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Το trick που σας επιτρέπει να βλέπετε καλύτερα χωρίς τα γυαλιά σας

    Το Youtube channel Minute Physics εξηγεί ένα -γνωστό σε κάποιους- trick. Τον τρόπο να βλέπετε καλύτερα αν έχετε κάποιο πρόβλημα όρασης χωρίς να φοράτε τα γυαλιά σας, σχηματίζοντας μία μικρή οπή με τη γροθιά σας και επιχειρώντας να δείτε μέσα απ’ αυτήν. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και να δείτε πως… έχει αποτέλεσμα (ή μπορεί και να το γνωρίζατε ήδη).

    how-to-see-without-glasses

    Το Minute Physics, ωστόσο, εξηγεί πώς και γιατί λειτουργεί αυτό το trick; Η βασική ιδέα είναι ότι, όταν χρησιμοποιείτε τη γροθιά σας σχηματίζοντας τη μικρή οπή, αυτή παίζει το ρόλο μίας χειροποίητης φωτογραφικής μηχανής “οπής καρφίτσας” (pinhole camera). Η μικροσκοπική τρύπα επιτρέπει μόνο σε μία στενή δέσμη φωτός να εισέλθει στο μάτι και κάπως έτσι δημιουργείται «σύγχυση» στον αμφιβληστροειδή και αυξάνει το βάθος εστίασης.

    Βέβαια, ο τρόπος αυτός δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα γυαλιά (ή τους φακούς επαφής), καθώς περιορίζει την περιφερειακή όραση. Σε κάθε περίπτωση, το trick έχει το ενδιαφέρον του και εξηγείται καλύτερα στο ακόλουθο video του Minute Physics.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles