17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πώς θα είναι η Sagrada Familia όταν ολοκληρωθεί το 2026 (vid)

    H Sagrada Familia, το αριστούργημα που σχεδίασε ο Antoni Gaudi, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, 150 χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής της.

    sagrada-familia

    Ο “εμβληματικός” ναός της πόλης της Βαρκελώνης σε 13 χρόνια θα είναι έτοιμος, με τις εργασίες να έχουν προχωρήσει τόσο, ώστε οι αρχιτέκτονες που επιμελούνται της ολοκλήρωσης των έργων να φτάσουν στο σημείο να δημοσιεύσουν ένα video που δείχνει πώς θα είναι η τελική εικόνα της με την ολοκλήρωση της κατασκευής.

    Ο Jordi Fauli και η ομάδα του έχουν αναλάβει το project, με τον κεντρικό “πύργο” της εκκλησίας να στέκεται, όταν ολοκληρωθεί, 173 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης, καθιστώντας το ναό τον υψηλότερο στον κόσμο.

    Ο εμπνευστής και δημιουργός της Sagrada Familia, ο διάσημος Καταλανός αρχιτέκτοντας Antoni Gaudi, σύμβολο για την πόλη της Βαρκελώνης, πέθανε το 1926 σε ηλικία 73 ετών, όταν χτυπήθηκε από ένα τραμ, χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει την κατασκευή της.

    Είχε αφήσει πίσω λεπτομερή σχέδια, τα οποία, ωστόσο, καταστράφηκαν 10 χρόνια μετά το θάνατό του, όταν μία ομάδα εισέβαλε στο κτίριο κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου.

    Το γεγονός αυτό δυσκόλεψε αρκετά τη συνέχιση των εργασιών, όμως, φαίνεται πως ήρθε ο καιρός για να δούμε την εντυπωσιακή αυτή κατασκευή ολοκληρωμένη, ακριβώς στην επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο του δημιουργού της. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση, ωστόσο, και από τώρα στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles