23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Πύρινο χάος! Ρομποτικό σκύλο με… φλογοβόλο στην πλάτη λανσάρει η Throwflame

    Η ρομποτική τεχνολογία βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει. Ωστόσο, ένας ρομποτικός σκύλος που φέρει πραγματικό φλογοβόλο στην πλάτη του δεν είναι μια εφεύρεση που βλέπουμε κάθε μέρα. Το Thermonator, το οποίο αναπτύχθηκε από την Throwflame, αποτελεί ένα ρομπότ που μπορεί να προκαλέσει πύρινο χάος, αλλάζοντας ό,τι ξέραμε για τους σκύλους – ρομπότ.

    Ενώ οι ρομποτικοί σκύλοι έχουν ήδη επιδείξει μια σειρά από εντυπωσιακές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής εμποδίων, της ανθεκτικότητας έναντι ισχυρών προσκρούσεων, των ικανοτήτων αγέλης, ακόμη και των γοητευτικών χορευτικών κινήσεων κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους, ένα ερώτημα έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία πολλών: πότε αυτές οι αξιοσημείωτες μηχανές θα αρχίσουν να μπαίνουν στη σφαίρα των φλογοβόλων και να χρησιμοποιούνται για καύση αγροτικών υποπροϊόντων, ελεγχόμενες καύσεις δασών και άλλες δραστηριότητες;

    Η απάντηση είναι τώρα. Η Throwflame, γνωστή για τα τολμηρά σχέδια φλογοβόλων, έχει επεκτείνει τη συλλογή της με το Thermonator, μια συγχώνευση ενός τετράποδου ρομποτικού σκύλου και του ηλεκτροκίνητου φλογοβόλου ARC. Αυτή η ευέλικτη κατασκευή μπορεί να εκτοξεύσει έναν πίδακα φλόγας που φτάνει έως και τα 10 μέτρα για 30 περίπου δευτερόλεπτα.

    Αν και το ακριβές μοντέλο του ρομπότ παραμένει άγνωστο, φαίνεται να μοιάζει αρκετά με το Unitree GO1 της Unitree Robotics. Με τέσσερα πόδια και εκπληκτική ελευθερία 12 μοιρών, το GO1 διαθέτει την ικανότητα να περπατά, να τρέχει, να ανεβαίνει σκάλες, να ελίσσεται μέσα από εμπόδια, να διασχίζει τραχιά εδάφη, να κάθεται, ακόμη και να ξαπλώνει. Εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη, διαθέτει εξαιρετικές δεξιότητες πλοήγησης και μπορεί να παρακολουθεί ή να ακολουθεί ανθρώπους.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ περί A.I.: «To Skynet είναι ήδη εδώ»!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles