15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Qualcomm, Google και Microsoft σε μετωπική σύγκρουση με την NVIDIA (και η ARM είναι η αιτία)!

    Πριν από μερικούς μήνες η πρόθεση της NVIDIA να εξαγοράσει την ARM από την SoftBank τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Αυτό συνέβη γιατί με αυτό τον τρόπο η NVIDIA θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της ARM για να επεκτείνει την προϊοντική της γκάμα και σε άλλους τομείς πέραν των δικών της chipsets και GPUs. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το έγκριτο Bloomberg η προαναφερθείσα κίνηση δεν άρεσε ιδιαίτερα στις ανταγωνίστριες εταιρείες της NVIDIA, καθώς τόσο η Microsoft, όσο και η Qualcomm και η Google ανησυχούν πολύ για τις κινήσεις της.

    Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ARM ουσιαστικά «νοικιάζει» την τεχνολογία των chipset της σε δεκάδες άλλους κατασκευαστές hardware (μεταξύ αυτών η Qualcomm, η Samsung, η Apple, η Huawei, η Intel και πολλοί ακόμη). Από τη στιγμή δε που δεν εκδηλώνει τάσεις για να δημιουργήσει τα δικά της ανταγωνιστικά προϊόντα, αυτό την καθιστά «ουδέτερη» στη σχέση της με τις υπόλοιπες εταιρείες. Ωστόσο, εάν περάσει τελικά στα χέρια της NVIDIA (το αίτημα της εξαγοράς της ARM ακόμη εξετάζεται), οι υπόλοιπες εταιρείες φοβούνται ότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. O μεγαλύτερος φόβος των εταιρειών οι οποίες αντιτίθενται σε μια εξαγορά αυτού του είδους έχει να κάνει με το γεγονός ότι η NVIDIA θα μπορούσε να περιορίσει την παραγωγή και να αυξήσει τις τιμές, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει τον ανταγωνισμό και να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα. Αναμφίβολα, προβλέπεται… μεγάλο derby!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles