19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Qualcomm έχει στα σκαριά 10πύρηνο Snapdragon!

    Τα 8πύρηνα SoC αποτελούν αυτή τη στιγμή τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας και βρίσκονται στο εσωτερικό των περισσοτέρων high-end συσκευών. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε η τεχνολογία δε μένει ποτέ στάσιμη, για αυτό και οι κατασκευάστριες εταιρείες ολοκληρωμένων chipsets ανεβάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά! Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Qualcomm, η οποία αυτή τη στιγμή λέγεται ότι δουλεύει εντατικά πάνω στην ανάπτυξη ενός Snapdragon που θα φέρει 10 πυρήνες!

    qualcomm_snapdragon

    Η είδηση αυτή μας έρχεται λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη που ήθελε την MediaTek να δουλεύει πάνω στο ΜΤ6797, ένα πανίσχυρο SoC το οποίο θα βασίζεται στη τεχνολογία Helio X20 και θα διαθέτει μία δεκαπύρηνη CPU. Η Qualcomm φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω από τις εξελίξεις και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Snapdragon 818 θα παρέχει την μέγιστη ισχύ 10 πυρήνων στους users. Η αρχιτεκτονική του εν λόγω chip θα είναι ιδιαίτερη, καθώς αναμένεται να ενσωματώνει 4 low-range cores (1,2GHz Cortex-A53), 2 mid-range πυρήνες (Cortex Α53 με συχνότητα ρολογιού στα 1,6GHz) και 4 high-end πυρήνες (Cortex Α72 που τρέχουν στα 2GHz). To Snapdragon 818 chipset λέγεται ότι θα έρχεται μαζί με GPU Adreno 532, θα υποστηρίζει την ταχύτατη μνήμη LPDDR4 RAM και θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται ταχύτητες LTE Cat-10. Φυσικά ακόμη μέχρι στιγμής η Qualcomm δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημο, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν θα εμφανιστούν τα δεκαπύρηνα chipsets τότε σίγουρα η έννοια «multitasking» θα περάσει σε άλλη διάσταση και οι users θα ξεχάσουν τι σημαίνει η λέξη «lag»!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles