18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Παρεμβολείς συχνοτήτων, στην υπηρεσία της εκλογής του νέου Πάπα

    cappella-sistina

    Όπως μας ενημερώνουν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία για το τελετουργικό που αφορά την εκλογή του νέου Πάπα, οι 114 Καρδινάλιοι που απαρτίζουν το Κονκλάβιο που θα εκλέξει το νέο προκαθήμενο της Καθολικής εκκλησίας, θα μπουν στην Cappela Sistina αύριο το πρωί και δεν θα βγουν, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκλογή. Σε όλο αυτό το διάστημα που θα αποφασίζουν, δεν επιτρέπεται να έχουν κανενός είδους επικοινωνία με τον έξω κόσμο, παρά μόνο με ειδική άδεια.

    Πολλώ δε, να χρησιμοποιούν συσκευές όπως smartphones, recorders ή ψηφιακές μηχανές για να καταγράφουν τη διαδικασία. Έτσι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι επικεφαλής του τελετουργικού, έφτιαξαν μία ψεύτικη οροφή μέσα στο ναό, στην οποία έχουν εγκαταστήσει παρεμβολείς συχνοτήτων, ώστε να διασφαλίσουν ότι, παρά την απαγόρευση χρήσης μέσων επικοινωνίας, δεν θα υπάρξει καμία διαρροή για την διαδικασία της εκλογής, παρά μόνο ο μαύρος ή λευκός καπνός που θα ενημερώνει για το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών.

    Σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία επιμελείται ο Καρδινάλιος Tarcisio Bertone, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Κονκλαβίου, εκτός από τους παρεμβολείς που έχουν εγκατασταθεί, ειδικοί τεχνικοί θα σαρώσουν τον χώρο της Cappela Sistina για την πιθανή ύπαρξη καμερών και μικροφώνων, ενώ το ίδιο θα κάνουν και στα ειδικά δωμάτια που θα χρησιμοποιούν οι Καρδινάλιοι για να ξεκουραστούν στην πιθανότητα που η ψηφοφορία διαρκέσει περισσότερες από 24 ώρες.

    Καταλαβαίνετε ότι θα ήταν λίγο άβολο για το Βατικανό, αν ένας Καρδινάλιος ξεκινούσε να στέλνει “tweets” μέσα από την συνεδρίαση, ε;

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles